Με την αυτόφωρο διαδικασία συνελήφθησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χωρίς ένταλματα συλλήψεως, αλλά με την Αυτόφωρο διαδικασία συνελήφθησαν νωρίς το πρωϊ σήμερα Σάββατο ο αρχηγός, Νϊκος Μιχαλολιάκος, και οι βουλευτές Παναγιωτόπουλος, Κασιδιάρης, Παππάς και Μίχος και 9 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτό διότι η κατηγορία είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που είναι διαρκές αδίκημα και   σύμφωνα με άρθρο 62 του Συντλάγματος ¨δεν απαιτείται άδεια  (σ.σ. της Βουλής) για τα αυτόφωρα κακουργήματα”.

Η όλη διαδικασία σύλληψης μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να συλληφθούν συνολικά περί τα 32 άτομα.

Η Κατηγορία που αποδίδεται στον κ. Μιχαλολιάκο είναι του αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό  ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες.

Όλοι οι  υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα  σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Νίκο  Μίχο.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών  της ΧΑ.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής  Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει  αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα  οδηγηθούν σε ανακριτή.

Διατηροιύν την βουλευτική ιδιότητα

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της  Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη  βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής  Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει  απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των  πολιτικών του δικαιωμάτων.

Για το σενάριο της  παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο  Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί  από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των  βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη  θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και  αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/278018/diathroyn-th-boyleytikh-idiothta-oi-syllhfthentes-ths-xryshs-ayghs#ixzz2gAezGtvX