Συνελήφθησαν ο αρχηγός, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

-Άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής -Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βουλευτές -Έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα –  Πληροφορίες αναφέρουν  ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα – Ολοι οι συλληφθέντες είναι στη ΓΑΔΑ -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αφού από το πρωί έχουμε μπαράζ συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος και βουλευτών.
Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα με πρώτο τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ακολούθησε η σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη. Ακόμη κατά τον ΣΚΑΙ, έχει συλληφθεί και το κεντρικό στέλεχος της ΤΟ Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πατέλης  είναι αυτός που φέρεται να μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά μετά τη  δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ακόμη πέντε στελέχη του  κόμματος. Τελευταίες πληροφορίες που θέλουν μεταξύ των συλληφθέντων να ευρίσκονται και αστυνομικοί, δεν επιβεβαιώνονται.

Επίκειται η σύλληψη τριών ακόμη υψηλόβαθμων στελεχών ενώ εντάλματα συλλήψεων έχουν εκδοθεί για περίπου 25 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit τα άλλα εντάλματα αφορούν Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο .
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν  ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στους συλληφθέντες  αποδίδεται η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και  σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως εκβιασμοί. Έχουν εκδοθεί συνολικά 36  εντάλματα σύλληψης στελεχών της ΧΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται  συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.

«Η δημοκρατία έχει θεσμούς  προστασίας της, η δικαιοσύνη τα μέσα εφαρμογής τους, έχει τα μέσα να αμυνθεί,  κάνει τη δουλειά της» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος  Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις.

«Περιμένουμε την  επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή  αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον  ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια  φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι  ενδείξεις» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος  Μαρκογιαννάκης σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι  διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης  προβλέπεται βαρύτερη ποινή.

«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει  ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το  ναζισμό» δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Σοφία  Βούλτεψη.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων όταν σε  πρόσωπα που τα διοικούν, ή βουλευτές τους, έχει ασκηθεί δίωξη για  κακουργηματικές πράξεις καταθέτει στο μεταξύ την προσεχή Δευτέρα στη  Βουλή η  κυβέρνηση.

Πηγή: NewsIt.gr-Newpost.gr-Skai.gr-