Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σημαντική αλλαγή του καιρού αναμένεται σήμερα και από τα βορειοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ σήμερα:

1. Για σήμερα Δευτέρα 30-09-2013
Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.

2. Για αύριο Τρίτη 01-10-2013
Α. Εκτός από τα δυτικά όπου μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.

Ο μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος δήλωσε στο real.gr ότι πέρα από τις σημαντικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, εντυπωσιακή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας που από την Τετάρτη θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Έτσι στην Αθήνα ενώ σήμερα το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 31 βαθμούς, την Πέμπτη μόλις θα φτάνει τους 20 βαθμούς το μεσημέρι με αρκετή συννεφιά.