Πάντα ανεπιθύμητη η «Χρυσή Αυγή» στην ομογένεια και στους Αυστραλούς

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και, κυρίως, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του ABC δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στη σύλληψη του ηγέτη, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, το ABC -που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικό κόμμα- κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας» και στο αναλυτικό ρεπορτάζ του δίνει όλες τις λεπτομέρειες μαζί με τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές» αλλά και ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής συρρικνώθηκε, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, Αυστραλοί πολιτικοί, αλλά και η ομογένεια, έδειξαν ξέχωρο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή μετά την εκπροσώπησή της στο ελληνικό κοινοβούλιο και η αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας, όπως εκδηλώθηκε το Σάββατο, προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση.
Τον τόνο εναντίον του νεοναζιστικού κόμματος στην Αυστραλία τον έδωσε πρώτος ο «Νέος Κόσμος» με τίτλο «Πάγωσε η παροικία» στην πρώτη του έκδοση (μετά τις εκλογές στην Ελλάδα) όταν η Χρυσή Αυγή έβγαλε 18 βουλευτές.

Η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος άσκησε οξύτατη κριτική στη νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και δέχθηκε επικρίσεις.

Όταν έγινε γνωστό ότι  το νεοναζιστικό κόμμα ήθελε να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, τόσο η ομογένεια όσο και Αυστραλοί πολιτικοί, τόνισαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη.

Μάλιστα, όταν η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, δήλωνε στο «Νέο Κόσμο» ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Αυστραλία ο βουλευτής της, Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στην εκπομπή «Dateline», η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS της υπενθύμιζε ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», αναφέρθηκε στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβοριγίνων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» λέγοντας ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να μας δίνει μαθήματα και κατέληγε:
«Εμείς θέλει δεν θέλει η αυστραλιανή κυβέρνηση θα έρθουμε στην Αυστραλία».

Η τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, είχε δηλώσει στο «Νέο Κόσμο»:
«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία.

Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες».

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, Αυστραλούς πολιτικούς όλων των κομμάτων αλλά και ομογενείς πολιτικούς.
Μόλις πριν λίγες μέρες, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της, με ανακοίνωσή της για «την αύξηση των βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τις βίαιες πρακτικές της Χρυσής Αυγής, όπως εκδηλώθηκαν πρόσφατα με τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη».

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας η εμφάνιση και δραστηριοποίηση τέτοιων εγκληματικών, φιλοναζιστικών μορφωμάτων και ιδιαίτερα με την παρουσία τους ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να γίνεται άλλο ανεκτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση στην οποία τονίζεται:
«Εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων και ιδιαίτερα μεταναστών και κοινωνικά αδύναμων, είναι καταδικαστέες από κάθε Έλληνα και δημοκρατικό πολίτη εντός και εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και κάθε πολιτικός και κοινωνικός θεσμός θα πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες πράξεις και να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Η νεοναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Ομογένειας και φυσικά και στην Αυστραλία. Η οργανωμένη ελληνική παροικία γνωστοποιεί ότι τέτοια στοιχεία και δραστηριότητες είναι ανεπιθύμητα στο χώρο της και ότι θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα έτσι ώστε να παρεμποδιστούν τέτοιες κινήσεις. Η πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία ζούμε αποδέχεται και υποστηρίζει την ίση μεταχείριση, την ειρηνική συνύπαρξη ασχέτου προέλευσης ή πιστεύω. Είναι αδιανόητο Έλληνες και παιδιά μεταναστών να στρατεύονται κάτω από το μόρφωμα αυτό, ένας από τους στόχος του οποίου είναι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών.
Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας και τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου να προβούν σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να κηρυχθεί παράνομη η «Χρυσή Αυγή». Καλούμε επίσης κάθε ομογενειακή οργάνωση να καταδικάσει την οργάνωση αυτή και τις ενέργειές της”.

«Είναι αποκρουστικό να έρθει η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία» δήλωνε ο Jeremy Jones, επικεφαλής του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων σε αυστραλιανή εφημερίδα, ενώ ο ομογενής Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας, κατήγγειλε «την πολιτική του ρατσισμού της Χρυσής Αυγής και την άρνηση του ολοκαυτώματος». «Στην πολυπολιτισμική Βικτώρια δεν υπάρχει καμία θέση για τις απόψεις της Χρυσής Αυγής», σημείωνε και πρόσθεσε πως «αυτές οι απόψεις δεν είναι μόνο μεγάλη προσβολή για τους κατοίκους της Βικτώριας, αλλά και για όλους τους Έλληνες που πολέμησαν εναντίον των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

Πηγή:Neoskosmos.com