Ελεύθεροι οι δύο πρώτοι από τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, η πρώτη απολογία κατηγορουμένου ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι περιφερειακό μέλος της οργάνωσης.

Ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Όπως τόνισε η δικηγόρος του, τα στοιχεία είναι σαθρά για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ, και δεν είναι καν μέλος της, ενώ τονισε οτι το μόνο που τον εμπλέκει είναι μια κλήση απο συγγενικό του πρόσωπο τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αυτή την ώρα απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος, ενώ ο τρίτος πήρε αναβολή για να απολογηθεί.

ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Όσον αφορά το δεύτερο κατηγορούμενο, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε επίσης ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου του απο τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί είναι αυτή της απλής συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, δεν προβλέπεται κατά περίπτωση προφυλάκιση.

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Σε λίγη ώρα απολογούνται όμως και οι 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος. Την Τετάρτη απολογείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και την Πέμπτη ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Εντωμεταξύ, διαγράφηκε από την ΝΔ ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη Παύλος Σαράκης. Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την απόφαση της Συγγρού, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι “το επαγγελματικό καθήκον, η υπεράσπιση του Δικαίου για μένα είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές”, και κάλεσε την Δικαιοσύνη να προσκομίσει στοιχεία στην δημοσιότητα που να δικαιολογούν την σύλληψη και την παραπομπή Κασιδιάρη.

Ευθύνες στην ομάδα ΔΙΑΣ για ολιγωρία κατά την διάρκεια της δολοφονίας του Παύλου Φυσσα επέρριψε από την πλευρά της τη Δευτέρα η σύντροφος του καταθέτοντας στον ανακριτή Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες εχει ήδη ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για όλους όσοι ήταν παρόντες στην σκηνή της δολοφονίας, συμπεριλαμβανόμενων και των αστυνομικών.

Παράλληλα, η σύντροφος του Φύσσα κατά την κατάθεση της είπε οτι είχε αντιληφθεί πως τους παρακολουθούσαν χρυσαυγιτες μετά το περιστατικό σε καφετερία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε θέση να αναγνωρίσει εμπλεκόμενα πρόσωπα, πριν και μετά την επίθεση. Προσθεσε οτι είδε καθαρά τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψη της οικογένειας απειλές σε βάρος του γιου του.

Εξάλλου, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 3 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη φύλαξη Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Σε έρευνες στα σπίτια τους εντοπίσθηκαν μεταξυ άλλων αεροβόλο όπλο, 160 μεταλλικά σφαιρίδια, κροτίδες, σπρέι πιπεριού, και σφαίρες διάφορων διαμετρημάτων.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: http://www.skai.gr