Υποβρύχιο αναδύεται στο κέντρο του Μιλάνου

Τρένο, μετρό, αεροπλάνο, τραμ, λεωφορείο, ταξί, ποδήλατο, σκούτερ… οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς που μπορεί να έρθει στο μυαλό κάποιου κυκλοφορεί στο Μιλάνο. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι ένα υποβρύχιο μπορεί να κόβει βόλτες κάτω από τον καθεδρικό ναό της πόλης. Το αμφισβητείτε;

Αν είχατε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε το πρωί της Τρίτης στην ιταλική πόλη και συγκεκριμένα στην πλατεία Ντουόμο, θα διαπιστώνατε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας. Νωρίς το πρωί της Τρίτης, το υποβρύχιο #L1F3 αναδύθηκε μέσα από την άσφαλτο της οδού Μερκάντι, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό, πολλά προβλήματα. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Smart που διερχόταν από το σημείο.

«Χάσαμε τον δρόμο μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης του υποβρυχίου.

H στιγμή της ανάδυσης. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην οδό Μερκάντι

Διαφημιστική καμπάνια ή πραγματικότητα;

Ορίστε μερικές πληροφορίες: Η σύσταση του νερού της πόλης του Μιλάνου είναι σύμφωνα με τη milanofree.it, αρκετά περίπλοκη, καθώς διαθέτει για συνολικά 370 χλμ. του νερού που ρέει υπόγεια μέσα από την πόλη, έναν μεγάλο αριθμό καναλιών, ποταμών, ρυακιών και τάφρων. «Οπότε γιατί να μην επωφεληθούμε από αυτές τις τεράστιες δυνατότητες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των πολιτών;» αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου.

«Ακόμη δεν έχετε πειστεί;» συνεχίζει ο δημοσιογράφος. Όπως έχετε καταλάβει επρόκειτο για μία διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας «Europe Assistance και Genertel» που επέλεξε το Μιλάνο για να την παρουσιάσει. Η καμπάνια ονομάζεται «Protectyourlife» (Προστατέψτε τις ζωές σας) και έχει σκοπό να κάνει γνωστό στους Ιταλούς το πρώτο κατάστημα που προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις για την υποστήριξη κάθε πτυχής της καθημερινής ζωής των Ιταλών πολιτών.

Zougla.gr