ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: “Γάϊδαροι” και “Ελέφαντες”, εγίνανε …μουλάρια!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Την Ελλάδα φοβόντουσαν ότι θα χρεωκοπούσε το αμερικανικό δημόσιο κήρυξε στάση πληρωμών! Έκανε το μεγάλο “μπουμ”!

800.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο “αέρα”… Κι εμείς χαλάμε τον κόσμο για 2.000!

Αυτό κι ήτανε εκδήλωση συμπαράστασης στον Αντώνη! Τώρα συμπάσχουν όλοι μαζί!..

Και για τους μέσα και για τους έξω…

Αντε να δω την Μέρκελ να υπαγορεύει οικονομικά μέτρα στον Ομπάμα, και τι στον κόσμο!Όχι ένα, ούτε δύο, χίλια δύο μνημόνια να βάλεις στην Αμερική, πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε! Βλέπετε είμαστε το …σαμάρι!

Καλά, τρελαθήκαμε εντελώς; “Γάϊδαροι” και ‘Ελέφαντες” πως έγινε και πεισμώσανε σαν τα …μουλάρια;

Και να σκεφτεί κανείς ότι τ0 όλο θέμα ήτανε καθαρά γραφειοκρατικό! Ένα “yes” θα λέγανε και το κοντέρ θα συνέχιζε απώς να καταγράφει αυξηντικό χρέος. Τα τυπογραφεία θα συνέχιζαν να τυπώνουν κανονικά ντόλαρς  και η Αμερική θα συνέχιζε να θωρείται  φυσιολογικά ως  η παραδεισένια χώρα…

Τι μπορεί να σου κάνει ένα όχι!  Από …στάση πληρωμών μέχρι και …τόμπολα!  Να περιμένεις να τους  χώσεις στα κάτεργα και να σου βγαίνουν από την εξωπόρτα “και με την άδεια της αστυνομίας”! “Άτιμη κενωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις”!…  Άντε τώρα να πείσει τον Μπάιντερ να στείλει επενδύσεις στην Ελλάδα!

Και να ήθελε, με άδεια ταμεία τι επενδύσεις να εξάγει;

Έτσι δεν είναι? Τα πετρέλαια – πετρέλαια, τα …καβούρια καβούρια! Για να μην προχωρήσει το πρόγραμμα Υγείας που θα κόστιζε κάτι τις παραπάνω!  Φοβήθηκαν μπας και χρεώσουν περισσότερο την Αμερική! Θαρρείς και θα τους τα ζήταγε κανένας ποτέ πίσω!  Άντε τώρα να  ζήσουμε με κλειστό το δημόσιο της Αμερικής και με σφραγισμένο το άγαλμα της Ελευθερίας!

Την Ακρόπολη κλείσαμε εμείς  για λίγες ώρες λόγω καύσωνα,  μες το κατακαλόκαιρο, και χύμηξαν να μας φάνε!  Πρωτοσέλιδα μας έκραξαν σ’ ανατολή και δύση! Που δεν σεβόμαστε, λέει τους τουρίστες που έρχονται από την άκρη της γης… Ε, τώρα που δεν μπόρεσαν οι δικοί τους τουρίστες να δούν το άγαλμα, φαντάζομαι δεν θα πειράζει, ε; Νέα Υόρκη είναι, ας ξαπάνε!..

Άλλωστε, Γάϊδαριοι και Ελέφαντες που θα πάει; Θα τα ξαναβρούν! Καλά, έτσι και δείτε να καταφθάνει στην Αμερική η Τρόικα, την …βάψατε! Θα φάτε …μνημόνια που θα βάλετε και στην τσέπη σας!  Μέχρι και τα …γουένστερς θα σας φορολογήσουν! Άστε δε τις σφαίρες. Αυτές θα γίνουν πια ολότελα δυσεύρετες στην Αμερική, που θα αχρηστευθούν τα όπλα! Γι αυτό και δεν έχει απαγορευτεί η οπλοκατοχή. Σου λέει, άμα δεν έχουν σφαίρες, τι θα τα κάνουν τα όπλα;

Στην Ελλάδα πάντως, με δύο όπλα φτιάχνουμε μία σφεντόνα! Α, ναι. Χρειαζόμαστε και ένα λάστιχο! Βρε, να γιατί χάνονται τα γυναικεία εσώρουχα από τους απλωμούς; Προμηθεύονται τα λάστιχα!

Λοιπόν, το χρώμα που θα φορεθεί πολύ το χειμώνα από τους αρσενικούς, θα είναι το …μαύρο! Ναι, αλήθεια σας λέω. Γάϊδαροι και Ελέφαντες, Ομπάμα και Αντώνης, όλοι και όλα μαύρα! Μέχρι και η νύχτα έγινε κατάμαυρη, πίσσα…  Στα βουνά και τα πεδινά!

Πώς το λέμα στα …χωριάτικα; Α, ναι, Black is the night in the mountains!

Ακόμα δεν κατάλαβα, πώς Γάϊδαροι και Ελέφαντες εγίνανε μουλάρια; Ε, πώς;

Τους κολλήσαμε εμείς;

Πάντως αυτοί δεν χρεωκόπησαν. Απλώς, έκαναν στάση πληρωμών! Αν εμείς κάναμε στάση πληρωμών, θα χρεωκοπούσαμε! Μαζί μας και  όλη η Ευρώπη! Τουλάχιστον η “ενωμένη” στα λόγια!