Πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Σε εξέλιξη η απολογία του

Άρχισε η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τεσσάρων «μεσσαίων» στελεχών του κόμματος. Μαζί του έφτασαν για απολογία άλλα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Νωρίτερα, τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική ομάδα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Και στους τέσσερις επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων αυτών είναι και πρόσωπο που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Λίγο μετά τις 16:00 οδηγήθηκαν στον ανακριτή άλλα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο αργότερα, προφυλακιστέα κρίθηκε η αστυνομικός, που ήταν ανάμεσά τους.