Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Νίκος Μιχαλολιάκος

– Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο υπεύθυνος της Τοπικής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης
– Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε πως το βράδυ της δολοφονίας δεν τον πήραν τηλέφωνο, αλλά σε τηλέφωνο που έχει εκχωρήσει στο κόμμα
– Στις 11:00 θα απολογηθεί στην Ευελπίδων ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς
– Στις 11:00 θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός και η ανθυπαστυνόμος
– Χειροπέδες και στην υποψήφια της Χρυσής Αυγής για τη μεγάλη μπίζνα του Άγιου Παντελεήμονα
– Οι 3 ελεύθεροι βουλευτές, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος χτύπησαν και απείλησαν δημοσιογράφους

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο γραμματέας τη Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος!
Το ίδιο αποφασίστηκε και για τον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιωργο Πατέλη,  ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Μιχαλολιάκος εχει τον ηγετικό ρόλο της οργάνωσης τόσο στο πολιτικό όσο στο στρατιωτικό κομμάτι της Χρυσής Αυγής. Ήταν συντονιστής των παράνομων δράσεων της οργάνωσης, ενώ τις γνώριζε όλες αφού ήταν προγραμματισμένες!

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Η απολογία του είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα και κράτησε περίπου 6 ώρες.

Αμέσως μετά την απολογία του κ. Μιχαλολιάκου, ξεκίνησε εκείνη του επικεφαλής της Τοπικής Νίκαιας, κ. Πατέλη, η οποία θεωρήθηκε κρισιμότατη για την τύχη του κ. Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να υποστήριξε, όπως ήταν αναμενόμενο, πως η δίωξη του είναι πολιτική και πως λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!.
Φέρεται επίσης να δήλωσε πως το τηλεφώνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έγινε σε εκείνον, αλλά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε τηλέφωνο που έχει εκχωρήσει στο κόμμα.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε πως δεν είναι οπαδός των ναζί και πως καταδικάζει τη βία, αν και το πρωί οι βουλευτές του άσκησαν βία σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.

ΣΤΙΣ 10:00 Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και με τον γνωστό τρόπο θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς αναμένεται να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής και να μιλήσει για πολιτικές διώξεις.

Πηγή: NewsIt.gr