Προσωρινά κρατούμενος και ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί, μετά την μαραθώνια απολογία του, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο φερόμενος και ως υπαρχηγός της -κατά το κατηγορητήριο- εγκληματικής οργάνωσης. Είναι ο τρίτος  βουλευτής της Χρυσής Αυγής που περνάει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού. Τη θλιβερή πρωτιά είχε νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τον ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός.

Ακόμη, προφυλακίστηκαν ο “πυρηνάρχης” της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, αλλά και μία 39χρονη ανθυπαστυνόμος εν ενεργεία.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, έχουν αφεθεί τρεις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Ηλίας Κασιδιάρης,  Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Παππά συνεκλήθη διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το αν ο βουλευτής της ΧΑ θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Τελικά η δικαιοσύνη δεν πείστηκε από την απολογία του κ. Παππά και αποφάσισε την προφυλάκισή του, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο κ. Παππάς θα επιστρέψει στη ΓΑΔΑ ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Έξω από τα δικαστήρια, υπήρξαν συγκεντρωμένα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του εθνικιστικού κόμματος.