Μίνι υπουργικό ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

Μίνι υπουργικού συμβουλίου θα ηγηθεί σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την αναχώρησή του, τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, για το Ισραήλ.

Στη διάρκεια των επαφών του κ. Σαμαρά στο Ισραήλ, αναμένεται να τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στην οικονομία, με έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα εξεταστεί και η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Σε μήνυμα που απηύθυνε την Παρασκευή με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για «νέους αγώνες δημοκρατίας, ανάταξης και ανάτασης» της χώρας και συσπείρωση για απόκρουση της βίας.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη του μήνα.

Σημειώνεται ότι αργά την Παρασκευή, ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την πορεία των προαπαιτούμενων, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και τις επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Πηγή: skai.gr