Κλειστό το κέντρο της Αθήνας τo Σαββατοκύριακο – Ολες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παραλύει το κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά και το πρωί της Κυριακής εξαιτίας τόσο της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά και  της διεξαγωγής του αγώνα δέκα χιλιομέτρων «We Run Athens» με τα μέτρα της τροχαίας να τίθενται σε ισχύ από τις 8 το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Λόγω διεξαγωγής της τελετής παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014» στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Σάββατο 5-10-2013 θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικές οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Ι) Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Από ώρα 14.00΄ έως το πέρας της τελετής:
Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως και την πρώτη παράλληλο.
Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως και την πρώτη παράλληλο.
Ερατοσθένους, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Πλαστήρα και της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.
Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και της οδού Ευφορίωνος.

Από ώρα 16.00΄ έως το πέρας της τελετής:
Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
Βασ. Γεωργίου Β’, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ρηγίλλης και της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.
Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως και την πρώτη παράλληλο.
Ρηγίλλης, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΙΙ) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 09.00΄ έως το πέρας της τελετής στην οδό Πλατεία Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και της οδού Ευφορίωνος.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην Στοά Αττάλου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες ως κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Ι) Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 16.00΄ έως το πέρας της τελετής σε όλο το μήκος των οδών:
Βρυσακίου.
Ποικίλης.
Κλάδου.

ΙΙ)Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 07.00΄ έως το πέρας της τελετής στην Πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.

Διακοπή κυκλοφορίας και αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και το πρωί της Κυριακής εξαιτίας του αγώνα δέκα χιλιομέτρων «We Run Athens» Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

Πλατεία Ομονοίας.

Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Ασωμάτων.

Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Πετμεζά έως τη Λ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Βασ. Σοφίας

Ι)Στο τμήμα της από την Λ. Αμαλίας έως την Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

ΙΙ)Στο τμήμα της από την Λ. Βασ. Κων/νου έως Ζαχάρωφ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως.Σούτσου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αλεξάνδρας, στο τμήμα της από την οδό 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) έως την Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την πλ. Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την Λ. Βασ. Σοφίας.

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της από την Λ. Αλεξάνδρας έως την πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σοφοκλέους, στο τμήμα της από την οδό Σταδίου έως την οδό Αθηνάς.

Αιόλου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως την οδό Σταδίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ερμού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της ανωτέρω κυκλοφοριακής ρύθμισης η κάθετη διέλευση των οχημάτων από την διαδρομή, που θα λάβει χώρα η εκδήλωση, θα πραγματοποιείται από τους κατωτέρω ελεγχόμενους κόμβους:

Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη, Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους
Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης
Βασ. Σοφίας – Ριζάρη
Πατησίων – Χαλκοκονδύλη
Πατησίων – Στουρνάρη