Στα χέρια του ΠΙΣ η πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ…

Tην πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ που εκπόνησε η Επιστημονική Επιτροπή για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο. (Φωτογραφία).
«Η πρόταση αυτή αποτελεί την αφετηρία για την διενέργεια ενός ευρύτατου διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων φορέων» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πάντως πως πρόθεση του υπουργείου είναι να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, όπως είπε, στο χώρο της υγείας, το ταχύτερο δυνατό.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του προέδρου της επιτροπής, Κ. Σουλιώτη, δεν διευκρινίζεται αν ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι μόνο «αγοράστης» ή και «πάροχος» υπηρεσιών υγείας, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν οι δομές υγείας του οργανισμού ( πολυιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας κ.α.) και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του ΕΣΥ με εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.
Πηγή : naftemporiki.gr