Έχει πολύ δρόμο η Τουρκία!

Published on: Oct 7, 2013 @ 0:31

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της καλλιλογίας του, προκαλεί βάναυσα. Προκαλεί το περί Δικαίου αίσθημα. Προκαλεί τους Διεθνείς Οργανισμούς. Προκαλεί τη νοημοσύνη μας.

Ίσως δε να προκαλεί και την τύχη του…

Δεν ανοίγει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης γιατί, όπως ανερυθρίαστα ομολογεί, την χρησιμοποιεί για εκβιάσει τους Έλληνες να του χτίσουν Τζαμιά, να του αναγνωρίσουν την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης ως δήθεν τουρκική, να τους  εκχωρήσει το δικαίωμα να εκλέγουν το Μουφτή τους.

Κρατάει “αιχμάλωτο” τον Οικουμενικό Πατριάρχη και, μέσω του Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ουσιαστικά διατηρεί υπό τουρκικό ζυγό την ελληνική Ορθοδοξία από την Άλωση μέχρι και σήμερα!  Μετά, μάλιστα, και την “τουρκοποίηση” των Ιεραρχών της Ομογένειας και των Νέων, λεγομένων, χωρών, επεκτείνει την  επικυριαρχία του στην παγκόσμια Ορθοδοξία…

Ίσως γι αυτό το λόγο όλοι οι προηγούμενοι και ο νυν Πάπας της Ρώμης σιωπούν μπροστά στην απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων!

Αποκρύπτει ο κ. Ερντογάν το γεγονός ότι σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδος, όπου υπάρχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, υπάρχουν τζαμιά. Καμώνεται πως δεν αντιλαμβάνεται  ότι τον νόμιμο μουφτή τον αναγνωρίζουν όλοι οι μουσουλμάνοι, όσοι τουλάχιστον δεν παρασύρονται από την απροκάλυπτη τουρκική προπαγάνδα.

Τολμάει να μιλάει για υποχρέωση της Αθήνας να χτίσει τζαμί, όταν αυτός κρατά θεόκλειστες για 500 και περισσότερα χρόνια τις ελληνικές χριστιανικές εκκλησίες που με τις ορδές των Οθωμανών κατέκτησαν! Όταν αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση διεθνών οργανισμών (και του ΟΗΕ) και όταν αυθαίρετα τις μετατρέπει σε “μουσεία”, σε τζαμιά και σε αποθήκες!

Παριστάνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία του ψηφίσματος της Βουλής των Αντιπροσώπων  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, (H.RES.306.IH) όπου κατάμουτρα του λέει πως “… η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι υπεύθυνη για την καταστροφή και τη λεηλασία των περισσοτέρων χριστιανικών παραδόσεων (μνημείων) μέσα στα σύνορά της”.

Αρνείται να επιτρέψει την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε ναούς που για 1000 χρόνια ανέπεμπαν δεήσεις στον Παντοκράτορα, τη μορφή του οποίου μπογιάτισαν στην Αγια Σοφιά για να μην φαίνεται, δίχως αυτό να εμποδίσει τον Πάπα Παύλο να γονατίσει και να προσευχηθεί, κάτω από τον Τρούλο, όταν επισκέφθηκε την Μεγάλη Εκκλησιά…

(…) Η  Βουλή των Αντιπροσώπων παροτρύνει, ακόμη, την κυβέρνηση της Τουρκίας να τιμήσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τα δικαιώματα των ανθρώπων: Ο ποιητής το λέει καλά: “Φτωχή ψυχή που όσο βυθάς τόσο η ντροπή στομώνει…”

Στόμωσε και η ντροπή των Τούρκων και δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η επίσημη πρόσκληση της Αμερικής να “βάλουν τέλος σε όλες τις θρησκευτικές διακρίσεις”.  Να “επιστρέψουν όλες τις κλεμένες Εκκλησιές, τα  μοναστήρια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα μνημεία, τις εικόνες, τις ιερές τοποθεσίες και τις άλλες χριστιανικές περιουσίες συμπεριλαμβανομένων μετακινούμενων περιουσιών, όπως έργα τέχνης, χειρόγραφα, ιερά κειμήλια, δισκοπότηρα και άλλα”…
 
Κλείνουν τα αυτιά τους στην προτοπή “να επιτρέψουνε τις νόμιμες χριστιανικές εκκλησίες και τους ιδιοκτήτες των περιουσιών των εκκλησιών, χωρίς εμπόδιο ή κώλυμα, να διατηρήσουνε, να επιδιορθώσουν, να ανακαινίσουν όπως αυτοί νομίζουνε όλες τις χριστιανικές εκκλησίες και να τελέσουν απρόσκοπτα τις θρησκευτικές λατρευτικές  τους Λειτουργίες”.
 
Ας συμμορφωθεί, λοιπόν, πρώτα η Τουρκία με τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, στις αποφάσεις των  Διεθνών Οργανισμών, ας πληρώσει τα 5 εκ. που καταδικάστηκε στην οικογένεια Φωκά, όπως είχε καταδικαστεί και με την υπόθεση Λοϊζίδου και όπως οι καταδίκες από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πέφτουν πλέον βροχή  στο τουρκικό κράτος.
Έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη η Τουρκία μέχρι να μπορεί να θεωρηθεί ευρωπαϊκή χώρα.Και σ΄αυτό δεν βοηθούν οι ακραίες προκλήσεις, που μπορεί να ικανοποιούν τους “γκρίζους λύκους”, πλήττουν, όμως, τις παγκόσμιες αξίες και τη θρησκευτική ελευθερία… Και, σε τελευταία ανάλυση, και την ίδια την αξιοπιστία της Τουρκίας.