Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές -Δεν παρακολουθούνται τηλέφωνα πολιτικών κομμάτων, απαντά ο Δένδιας

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με την Κουμουνδούρου να επαναφέρει το θέμα των υποκλοπών και να ζητά από την κυβέρνηση να πάρει επίσημη θέση και να απαντήσει «χωρίς μισόλογα» και να μην αφήνει «αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και υποκλοπές συνομιλιών βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν άμεση και ήρθε με ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάψει να υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας και να να σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου. Παράλληλα τονίζει πως « Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.»

Η ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας του Πολίτη

«Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη!

Είναι σαφές ότι ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει. Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Είναι παράλληλα προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο, υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας. Καλούμε λοιπόν και πάλι την ηγεσία του να επανέλθει στη σοβαρότητα και εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαντήστε ξεκάθαρα- Παρακολουθεί η ΕΥΠ τα τηλέφωνα μας;»

Την ξεκάθαρη απάντηση της κυβέρνησης για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι μείζον θέμα για την δημοκρατία και ρωτά εάν πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου επαναφέρουν ένα θέμα μέγιστης πολιτικής σημασίας στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση χωρίς μισόλογα.
Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας.
Πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων; Σε αυτό χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα. Σήμερα κιόλας πρέπει να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο αυτό το ερώτημα, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη.
Ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας.

Καρατζαφέρης: Υπουργός, ή «Σταθμάρχης» αποφασίζει για τις παρακολουθήσεις

«Θα πρέπει κάποιος να μας απαντήσει ποιος είναι επιτέλους ο Αρχικοριός της ΕΥΠ. Ποιος διατάζει ποιους, για το πότε και τι ακριβώς θα παρακολουθούν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή το θέμα με τις υποκλοπές. Σήμερα μάλιστα τόνισε «Χαιρόμαστε που οι αποκαλύψεις μας, προστάτευσαν την Πολιτεία από επικίνδυνες αυθαιρεσίες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν προβοκάτσιες με ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και εν τέλει, Υπουργός, ή “Σταθμάρχης” αποφασίζει;».

ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν παρασκολουθούνται πολιτικά κόμματα

Μήνυμα πως «δεν υπάρχει» ζήτημα «παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων […] και υποκλοπών συνομιλιών τους» από την ΕΥΠ έστειλε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, καθώς οι διαξιφισμοί» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το εάν η Κουμουνδούρου αποτελεί στόχο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων συνεχίστηκαν για τέταρτη συναπτή ημέρα.

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Δένδιας, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες γίνονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία «για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί το την αξιωματική αντιπολίτευση πως «υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας», «κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο», καλώντας την ηγεσία της Κουμουνδούρου να «επανέλθει στη σοβαρότητα» και «εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές Αρχές».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ», διευκρινίζοντας ότι «στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η αντιτρομοκρατική επιλήφθηκε της υπόθεσης, έγιναν παρακολουθήσεις γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες υπήρχαν σοβαρά στοιχεία».

Απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μία «ξεκάθαρη απάντηση» για τυχόν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, κάνοντας λόγο «για μείζον θέμα δημοκρατίας» και «για φόβο προβοκάτσιας από την ανεξέλεγκτη δράση μηχανισμών».

Τα ερωτήματα προκύπτουν, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «τόσο από τις δηλώσεις Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ, την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ».