Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google παροτρύνει: Εξαλείψτε τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα

Στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την επιχειρηματικότητα στάθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Ερικ Σμιντ κατά τη διάλεξη που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη».

Προηγήθηκε η συνάντηση του «πρεσβευτή» της Google με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε η πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάτι συγκεκριμένο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας το επόμενο εξάμηνο, με δεδομένες τις αιτιάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών περί παραβιάσεων της πολιτικής προσωπικών δεδομένων από την Google και την απειλή προστίμων.

Προβάλλοντας το τρίπτυχο «Ιδέες – πρόσβαση σε κεφάλαια – εξάλειψη εμποδίων», ο κ. Σμιντ επεσήμανε ότι θέσεις εργασίας δημιουργούν «μόνο οι νέες ανερχόμενες επιχειρήσεις και  κανείς άλλος» και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας κινήτρων για την ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου.

«Δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας οι κυβερνήσεις, αλλά οι επιχειρήσεις» τόνισε, για να διακινδυνεύσουν όμως οι επιχειρηματίες, «οι πολιτικοί πρέπει να απομακρύνουν τα εμπόδια» και «να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία που αποτρέπει τις επενδύσεις».

Όπως εξήγησε, «χρειάζονται νόμοι που να προωθούν την επιχειρηματικότητα», αλλά και ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο, επειδή «οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι σε μερικά χρόνια η κυβερνητική πολιτική δεν θα έχει αλλάξει».

«Κάθε κρίση δημιουργία και μία ευκαιρία. Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την κατάσταση», είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google και αναφερόμενος στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, εκτίμησε ότι  κάνει πολλά για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χρειάζονται όμως περισσότερα.

Ο κ. Σμιντ υποστήριξε εξάλλου ότι παρά τις κατηγορίες σε βάρος της, η Google σέβεται την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων. Eπέκρινε μάλιστα τις υποκλοπές δεδομένων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ευρώπη».

φωτογραφίες Fosphotos

Πηγή: iefimerida.gr