Αθωώθηκε γνωστός κοσμικός για εμπορία ναρκωτικών

Αργά χθες το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Σύρου, ο γνωστός κοσμικός, γόνος επιχειρηματικής οικογένειας εμπορίας αυτοκινήτων.
Το Τριμελές Εφετείο αθώωσε πανηγυρικά τον Χρήστο Δεληλάμπρο και αναγνώρισε ότι όλα όσα έλαβαν χώρα εις βάρος του, ήταν σκευωρία.
prezaΠρόκειται για τον Χρήστο Δεληλάμπρο, οικονομολόγο – πτυχιούχο Αμερικανικών Πανεπιστημίων με αντικείμενο σπουδών τις διεθνείς και δημόσιες σχέσεις, μέτοχος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε διάσημο κλαμπ της Μυκόνου.
Η υπόθεση δημιουργήθηκε προ 5ετίας όταν συνελήφθη για κατοχή δύο κιλών κοκαϊνης, η οποία βρισκόταν μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα, η οποία είχε αποσταλεί στον Δεληλάμπρο, από γνωστό ανθοπωλείο, στο σπίτι του στην Μύκονο.
Το συγκλονιστικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ταυτόχρονα σχεδόν με την παράδοση της γλάστρας στον Χρήστο Δεληλάμπρο από τον υπάλληλο του ανθοπωλείου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, παρουσιάστηκε και τον συνέλαβε ο προϊστάμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και τότε διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σχισμένος, ο οποίος ήταν και ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, λόγω της σοβαρότητας της.
Τη υπόθεση ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ύστερα από έρευνα, διαπίστωσε ότι δεν έχει γίνει χημική εξέταση στην ουσία που υπήρχε μέσα στην γλάστρα και παρόλα αυτά οι διωκτικές αρχές τον οδήγησαν κατηγορούμενο, με κατηγορία για την οποία επισύρεται ποινή μέχρι και ισοβίου καθείρξεως.

Το πλέον σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι από τη χημική εξέταση η οποία έγινε, το Χημείο του Κράτους απεφάνθη ότι στην ουσία που βρέθηκε μέσα στη γλάστρα ΔΕΝ ανιχνεύθηκε ναρκωτική ουσία!
Ο Χρήστος Δεληλάμπρος από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει συνομωσία σε βάρος του και από την αστυνομία και από ανθρώπους που φθονούσαν την επαγγελματική του πορεία στην Μύκονο, αφού εκείνη την περίοδο το γνωστό μπαρ «Celebrities – Destijl», στο οποίο ήταν μέτοχος, μονοπωλούσε την αφρόκρεμα των επισήμων της Μυκόνου και κέρδιζαν οι ιδιοκτήτες του πάρα πολλά χρήματα.
Τα ερωτήματα φυσικά είναι πολλά, μετά την αθώωση του Δεληλάμπρου. Πως οι διωκτικές αρχές υπέπεσαν σε τόσα σοβαρά λάθη κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και πως τόσο εύκολα διαπομπεύτηκε από τα media ένας κατά τα άλλα επιφανής πολίτης για εμπόριο κοκαΐνης;

Πηγή:anytimeonline.gr