Η ζωή των μελών της 17Ν στη φυλακή -Ούτε ματιά δεν ανταλλάσσουν Γιωτόπουλος-Κουφοντίνας

Πριν από δυο εβδομάδες, ο Χριστόδουλος Ξηρός έστειλε μέσα από τις φυλακές επιστολή για τις προφυλακίσεις της Χρυσής Αυγής. Σε αυτή, κατέληγε πως «το χτύπημα του φασισμού και αυτών που τον εκτρέφουν δεν μπορεί να γίνει από το σάπιο πολιτικό σύστημα αλλά “με έναν και μοναδικό τρόπο: μάχη στον δρόμο”».

Από τα 14 μέλη της 17Ν που πριν από 11 χρόνια είχαν περάσει τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, σήμερα μόνο έξι παραμένουν έγκλειστοι. Κι από αυτούς, οι τρεις παίρνουν κανονικά άδειες αφού ουδέποτε προβλέφθηκε η εξαίρεσή τους από τον θεσμό. Οι Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας και Τζωρτζάτος βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές, ο Κωστάρης κρατείται και εργάζεται στην αποθήκη υλικού, ο Χρ. Ξηρός βρίσκονται στις Δικαστικές φυλακές ενώ ο αδελφός του Σάββας στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού. Ολοι οι υπόλοιποι ακόμα και αυτοί που είχαν καταδικαστεί με ποινές που ξεπερνούσαν τα 20 χρόνια κάθειρξης, έχουν αποφυλακιστεί.

Το καλοκαίρι του 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η ένταση που υπήρξε μεταξύ των αποκαλούμενων «ομάδων» Γιωτόπουλου και Κουφοντίνα κορυφώθηκε. Ενα πρωί του Ιουλίου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άκουσαν φωνές από το προαύλιο χώρο όπου ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μεταξύ των δυο κορυφαίων της τρομοκρατικής οργάνωσης ανάγκασε τους υπαλλήλους να βρουν λύση ώστε να χωριστούν.

Σήμερα, στη μια άκρη της πτέρυγας βρίσκεται ο Κουφοντίνας στην άλλη το κελί του Γιωτόπουλου και μια πόρτα χωρίζει τους δυο χώρους. Η πόρτα αυτή παραμένει πλέον ανοιχτή τις περισσότερες ώρες την ημέρας, παρ’όλα αυτά οι δυο ακόμα και σήμερα δεν ανταλλάσσουν ούτε μια ματιά. Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας διαβάζοντας, ενώ ο δεύτερος γράφει τα απομνημονεύματά του.

Δέχονται κάθε εβδομάδα επισκέψεις από τους δικούς τους-μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Κουφοντίνας περνούσε όλη την ώρα του επισκεπτηρίου κάνοντας φροντιστήριο στο γιο του, ενώ και οι δυο έχουν κάνει αίτηση για άδεια, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δεκτή.

Πηγή: .iefimerida.gr