«Ελληνίδες στην Αυστραλία – Πάνω από Έναν Αιώνα Προσφοράς»

Μία από τις πολλές φωτογραφίες της έκθεσης, από πορεία διαμαρτυρίας συμπαροίκων στο κέντρο της Μελβούρνης

Μία από τις πολλές φωτογραφίες της έκθεσης, από πορεία διαμαρτυρίας συμπαροίκων στο κέντρο της Μελβούρνης

Η Πνευματική Εστία Ελληνίδων Μελβούρνης γιορτάζει 35 χρόνια από την ίδρυσή της με μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ελληνίδες στην Αυστραλία – Πάνω από Έναν Αιώνα Προσφοράς».

Η έκθεση απεικονίζει τη ζωή και τις εμπειρίες της Ελληνίδας γυναίκας από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αποτελείται από σπάνιες φωτογραφίες και έγγραφα που χρονολογούνται από τις αρχές της μετανάστευσης, περιγράφοντας τις δυσκολίες και τη συμβολή της Ελληνίδας στην οικογένεια την ανάπτυξη της ευρύτερης αυστραλιανής κοινωνίας.

Από την ίδρυσή της, το 2002, η έκθεση έχει εμπλουτιστεί περαιτέρω από μια συλλογή φωτογραφιών που περιλαμβάνει την μακροχρόνια και σημαντική συμβολή της Εστίας στην παροικία.

Ο «Νέος Κόσμος» του περασμένου Σαββατοκύριακου κυκλοφόρησε με ένα 16σέλιδο αφιέρωμα στο οποίο καταχωρήθηκαν μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης ας απότιση φόρου τιμής στις Ελληνίδες της παροικίας μας.

Την φωτογραφική έκθεση θα εγκαινιάσει ο υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Βικτώριας, κ. Νικόλαος Κότσιρας, στο Queen’s Hall, Κοινοβούλιο της Βικτώριας αύριο (Τρίτη, 15 Οκτωβρίου) και ώρα 7:30μμ.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή έως την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου από 9πμ έως 8μμ.
Είσοδος ελεύθερη.
Όλοι ευπρόσδεκτοι.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τον αριθμό 0416 202 491.