PANOS EMPORIO: Ο Έλληνας σχεδιαστής που διαπρέπει στη Σουηδία

Παρουσιάζει για 1η φορά τη δουλειά του στη χώρα του, στη 14η Athens Xclusive Designers Week.

Η διεθνής εβδομάδα μόδας Athens Xclusive Designers Week, πάντα υποστηρίζει τους Έλληνες σχεδιαστές που δρουν στο εξωτερικό και έχει φιλοξενήσει πολύ σημαντικά ονόματα της διεθνούς σχεδιαστικής σκηνής.

Στη 14η διοργάνωσή της, η AXDW έχει τη χαρά να υποδέχεται τον Πάνο Παπαδόπουλο, το σχεδιαστή που βρίσκεται πίσω από το άκρως επιτυχημένο brand PANOS EMPORIO, για πρώτη φορά στη χώρα του.

Η ιστορία του brand ξεκίνησε το 1986 και μέχρι σήμερα δημιουργεί συλλογές μαγιώ και ρούχα με βασικές αρχές την τέλεια εφαρμογή, την καινοτομία στα σχέδια και την υψηλή ποιότητα. Πολλοί επώνυμοι αγαπούν τις δημιουργίες PANOS EMPORIO, που συνδυάζουν την απλότητα και τις σοφιστικέ απλές γραμμές.

Τo ΤLIFE τον συνάντησε λίγο πριν το fashion show του, επίσημη πρώτη στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 14ης AXDW και μίλησε μαζί του για τι άλλο, μα φυσικά τη μόδα!

Eίναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεις τη δουλειά σου στην Ελλάδα. Πως νιώθεις για αυτό;
Κάποια μέρα έπρεπε να γίνει κι αυτό…αν εδώ και πολλά χρόνια είχα προτάσεις να παρουσιάσω τη δουλειά μου στην Ελλάδα αλλά το απέφευγα… ήθελα να κρατήσω την πατρίδα μου σαν χώρα διακοπών, μακριά από τη δημοσιότητα κλπ… Από την άλλη πλευρά όμως τα πάντα τώρα είναι κοινά… γνωστά μέσω του διαδικτύου κι δεν μπορεί κανένας να κρύβεται!
Νοιώθω πολύ ευτυχισμένος ειδικά τώρα που η πατριδά μας περνάει δύσκολες μέρες και νοιώθω ότι είναι αναγκαίο να περνάμε όσο μπορούμε μηνύματα αισιοδοξίας.

Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τη δουλειά σου;
Η κρίση υπάρχει παντού, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Θέλει προετοιμασία και να προετοιμαστούμε για να πάρουμε το καλύτερο μερίδιο στην αγορά. Μέσα στην κρίση λάνσαρισα νέες συλλογές καιι τη νέα μου σειρά στα αρώματα…



Ποιό είναι το θέμα της συλλογής που θα παρουσιάσεις στο AXDW;
Από που αντλείς έμπνευση για τις συλλογές σου;
Σε κάθε συλλογή υπάρχει μια έμπνευση απά την καθημερινότητά μας. Αυτή την εποχή η ανθρωπότητα περνάει μια κρίση και γενικά η ψυχολογία των λαών είναι αρκετά πεσμένη..γιʼαυτό δίνουμε βάρος στα ζωντανά έντονα χρώματα και όλη η παρουσίαση θα έχει αυτό το ύφος, χαρούμενη, ζωντανή.

Πως θα χαρακτήριζες τα ρούχα σου;

Οι συλλογές μου χαρακτηρίζονται απο την καλή ποιότητα, εφαρμογή και σχέδια που θα ενθαρρύνουν την προσωπικότητα μας δίχως να μας κυριαρχούν… συνδιάζω την μεσογειακή κουλτούρα με την ποιότητα και την πρακτική σκέψη των βόρειων χωρών της Ευρώπης.

Ποιούς Έλληνες σχεδιαστές εκτιμάς;
Δεν θα μπορούσα να πω ότι είμαι ενημερωμένος γύρω από τη δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων…

Θεωρείς τις Ελληνίδες καλοντυμένες;
Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη …είμαι πολύ λίγες μέρες στην Ελλάδα.. αλλά με την μικρή μου εμπειρία θα έλεγα ότι έχουν στυλ..και είναι καλοντυμένες.

Ποιά στοιχεία πρέπει να έχει μια γυναίκα για θεωρηθεί καλοντυμένη;
Ξέρετε εδώ για μένα υπάρχει μια ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣΗ… μόνο όταν αυτό που φοράς σε κάνει να νοιώθεις πιο άνετα…τότε αυτά μετατρέπεται σε ομορφιά..Πολλές φορές φοράμε κάτι ακόμη κι αν μας σφίγγει κάπου, ακόμη κ αν για παράδειγμα ο γιακάς του δεν είναι όπως τον θέλουμε κλπ…κι αυτό ΑΜΕΣΩΣ φαένεται στο περπάτημά μας, στο ύφος μας κλπ.

Τι κάνει για εσένα ένα ρούχο ξεχωριστό;
Όταν ένα ρούχο συνδυάζει ποιότητα, πρακτικότητα, αισθητική κι λίγο avant-grade..

Τι πρέπει να έχει μια γυναίκα αυτό το χειμώνα οπωσδήποτε στη ντουλάπα της;
-Τα πλεκτά είναι ένα από τα πολύ βασικά στοιχεία της συλλογής του φθινοπώρου και επίσης είναι απαραίτητα. Υλικό πολυτελείας σε στυλ Polo λαιμό.
-Tο little black dress που μπορεί να φορεθεί τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ σε μια έξοδο, αλλάζουν μόνο τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας.
-Σκούρο μπαρόκ floral σε εμπνευσμένα σχέδια είναι στο επίκεντρο το οποίο κάνει ένα statement αισθησιακoύ ρομαντισμού.
-Αξεσουάρ με ένα φόρεμα, less is not more. Το φόρεμα είναι ένα αριστούργημα με χειροποίητα αξεσουάρ. Ένα μοναδικό κοκτέιλ φόρεμα και βραδινά φορέματα έχουν γίνει απαραίτητα στη ντουλάπα των γυναικών.

Πού μπορεί κάποιος να βρει τις συλλογές σου;
Τα μαγιό μου μπορεί να τα βρει κανείς στα HONDOS CENTER, ATTIKA AND NOTOS GALLERIES, ΚΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑ HONDOS CENTER απο φέτος το Νοέμβριο!
Σε ότι αφορά την συλλογή ρούχων δεν έχουμε ακόμα βάλει πρόγραμμα για την ελληνική αγορά…αλλά πιστεύω σύντομα να έρθει κι αυτή η στιγμή!

Πηγή: tlife.gr