WRC: Xρονιά προσαρμογής το πρωτάθλημα του 2014 για την Hyundai (VIDEO)

Και ενώ οι προετοιμασίες και οι δοκιμές εξέλιξης του i20 WRC συνεχίζονται με το Ράλι Μόντε Κάρλο να απέχει μόλις τρεις μήνες, η Hyundai που θα κάνει εκεί την αγωνιστική της επιστροφή μετά μια δεκαετία, δηλώνει πως το 2014 θα είναι χρονιά προσαρμογής.

 

Με τους Juho Hanninen, Bryan Bouffier και Chris Atkinson να έχουν αναλάβει ρόλο δοκιμαστή-εξελικτή, ο team manager της ομάδας, Alain Penasse, ξεκαθάρισε ότι με δεδομένο ότι το 2015 θα έχουμε καινούργιο μοντέλο, το οποίο και θα είναι διαφορετικό από το τωρινό, η ομάδα θα εκμεταλλευτεί την εμπειρία από το 2014 για να διεκδικήσει νίκες και διακρίσεις την επόμενη χρονιά.

Η Hyundai έχει να μπει στις ειδικές του WRC από τις αρχές του 2000 όταν το επιχείρησε με το Accent μέσω της βρετανικής MSD, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τώρα επιστρέφει όχι με σκοπό την εμφάνιση πυροτέχνημα αλλά στοχεύοντας σε βάθος χρόνου. Μάλιστα ο team manager της ομάδας ξεκαθάρισε πως το μπάτζετ είναι τόσο υψηλό που δεν εξαρτόμαστε από χορηγούς. Και αυτό γιατί οι Κορεάτες πιστεύουν πως το WRC είναι η καλύτερη σκηνή για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τη νεανική και δυναμική εικόνα της εταιρίας και το WRC είναι ο ιδανικός χώρος για να το κάνουμε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alain Penasse.

Σε ό,τι αφορά στα ονόματα των οδηγών ο αρχηγός της ομάδας δεν ανακοίνωσε κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουμε, τονίζοντας όμως με νόημα πως αυτήν την περίοδο η αγορά είναι ανοικτή. Σύντομα πάντως θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας με τις φήμες να θέλουν τη Ηyundai να έχει μιλήσει με τους Mikko Hirvonen και Thierry Neuville. Παράλληλα θα υπάρξουν αγώνες όπου μπορεί να δούμε και τρία i20 WRC να συμμετέχουν.

Drive.gr

[]