ΗΠΑ: Σε αμερικανικό έδαφος ο Αμπού Άνας αλ Λίμπι

Ο Λίβυος Αμπού Άνας αλ Λίμπι, ο οποίος φέρεται να είναι ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα κι αιχμαλωτίστηκε στο έδαφος της Λιβύης από μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ νωρίτερα εντός του μήνα, μετήχθη στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσε Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Ναζίε αλ Ράγκιε, πιο γνωστός ως Αμπού Άνας αλ Λίμπι, φέρεται ότι ενέχεται στις βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες είχαν διαπραχθεί εν έτει 1998 εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Κένυα και στην Τανζανία, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 224 πολίτες. Ένα απόσπασμα της Δύναμης Δέλτα των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων τον αιχμαλώτισε σε έναν δρόμο της Τρίπολης την 5η Οκτωβρίου και τον μετέφερε σε ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ όπου υποβλήθηκε σε ανακρίσεις από μια ομάδα ερευνητών.

Ο Αμερικανός ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα ανακοίνωσε ότι ο αλ Λίμπι πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη σήμερα Τρίτη, διευκρινίζοντας ότι ο κρατούμενος έχει μεταχθεί σε κρατητήριο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από τις πολιτικές αρχές των ΗΠΑ.