Σαμαράς: Η Ευρώπη χρειάζεται υπευθυνότητα για να ξεπεράσει την κρίση

Στις θυσίες που έχει κάνει η Ελλάδα αλλά και στην στήριξη που η χώρα μας λαμβάνει από την Ευρώπη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης» στις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρώπης λέγοντας πως «είναι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσει δυσκολίες αλλά πρέπει να ενδυναμώσει τις συνεργασίες της». Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Ευρώπη θα πρέπει να στηριχθεί στις ελεύθερες επιλογές των πολιτών της αλλά και σε δημοκρατικές πολιτικές.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Σαμαράς, επισήμανε τις μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει οι πολίτες. Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη της Ευρώπης, είπε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει περισσότερη στήριξη, στέλνοντας το μήνυμα στους ευρωπαίους δανειστές.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη θεωρία των δύο άκρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις περιόδους κρίσης και αστάθειας που διανύουμε, δεν καταπολεμάμε την ύφεση μόνο αλλά και τους εξτρεμιστές, τα άκρα και τους λαϊκιστές, τους οποίους πρέπει να απομονώσουμε. Αγαπάμε πολύ τη χώρα μας για να αφήσουμε τέτοια φαινόμενα να εμφανιστούν».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «ευελπιστούμε σε μια ανταγωνιστική και ενωτική Ευρώπη όπως την ειχε οραματιστεί ο κ. Καραμανλής. Το όραμα του Κ. Καραμανλή για την Ευρώπη παραμένει επίκαιρο».

«Πρέπει να μάθουμε να πολεμάμε, να καταστρέφουμε και να ξαναχτίζουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η Ευρώπη χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα και να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις για να ξεπεράσει την κρίση, με κοινές πολιτικές και σεβασμό».

Τέλος ο πρωθυπουργός σχολίασε και τα πρόσφατα δύο πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα.

«Τα περιστατικά στη Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα για χρόνια. Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newpost.gr