Τέλος εποχής για το υπουργείο Εργασίας -Μετά από 60 χρόνια φεύγει από την Πειραιώς

Μετά από 60 χρόνια λειτουργίας το υπουργείο Εργασίας μετακομίζει από το κτίριο της οδού Πειραιώς. Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Πειραιώς 40 στο κτίριο της οδού Σταδίου 29 θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

«Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και, συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ολες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα στεγάζονται στο κτίριο της οδού Σταδίου με μετεγκατάσταση να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούνταν ετησίως.

«Το υπουργείο Εργασίας ενώνει τις δυνάμεις του και γυρίζει σελίδα» δήλωσε σχετικά ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε: «Το ιστορικό κτίριο της Πειραιώς 40 κλείνει μετά από 60 χρόνια λειτουργίας και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στη Σταδίου 29, η οποία θα αποτελέσει την ενιαία έδρα του υπουργείου.

Εξοικονομούμε λειτουργικές δαπάνες, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακας με τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης στον ίδιο χώρο και, συνεχίζουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις παρεμβάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν έναν προσωπικά, τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας για την μεγάλη συμβολή τους στο επιτυχές εγχείρημα της μετακόμισης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο».

Πηγή: .iefimerida.gr