4 κρατούμενοι κατάφεραν να περάσουν στις πανελλήνιες – Έπαινοι από τον υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφθηκε τις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα και απένειμε επαίνους σε τέσσερις κρατούμενους, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σεΠανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ παράλληλα τους χορηγήθηκε, συμβολικά, ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε επιτυχόντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη τα παιδιά για «την τιτάνια», όπως την χαρακτήρισε, προσπάθειά τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητών και δασκάλων), της διεύθυνσης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων του ειδικού καταστήματος κράτησης.

Απευθυνόμενος στους νέους κρατούμενους ο κ. Αθανασίου, επισήμανε: «Η προσπάθειά σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν το δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση», τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος στους ανήλικους κρατούμενους οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν.

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να εξετάσει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν πετύχει σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται μακριά από το κατάστημα κράτησής τους, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδές τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Μαρίνο Σκανδάμη και τον γενικό διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής Γιάννη Σταλίκα.

 

NewsIt.gr