Οι τσιγγάνοι υποστηρίζουν πως η βιολογική μητέρα της 4χρονης Μαρίας ήθελε να την ξεφορτωθεί

Ασύλληπτη τροπή παίρνει η υπόθεση με το ξανθό αγγελούδι που βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων. Το DNA έδειξε ότι δεν είναι τσιγγανάκι!  Το όνομα του 4χρονου ξανθού κοριτσιού είναι Μαρία και σύμφωνα με την δικηγόρο του ζευγαριού τσιγγάνων, κατέληξε στα χέρια τους σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς η “αλλοδαπή βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και αναζητούσε τρόπο να την ξεφορτωθεί”.
Αυτά, δήλωσε η δικηγόρος του ζευγαριού μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας πως η γυναίκα που υποστήριζε αρχικά ότι ήταν μητέρα της, αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία, καθότι, όπως ισχυρίζεται “τη λυπήθηκε και εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐσω έξι”.
Όπως ανέφερε η δικηγόρος των τσιγγάνων, η παράνομη υιοθεσία έγινε μέσω ενός τρίτου προσώπου, το οποίο όπως είπε, το αναζητούν και οι ίδιοι, λέγοντας μάλιστα πως οι πελάτης της ευελπιστούν να βρεθούν γρήγορα οι βιολογικοί γονείς του παιδιού.
Πάντως, για τα υπόλοιπα παιδιά που φέρεται να έχει το ζευγάρι συνολικά 14, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως δεν υπάρχουν τόσα παιδιά, απλά οι γονείς είχαν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν τα ανάλογα επιδόματα. Αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώνει και η δικηγόρος του ζευγαριού, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά πως “γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους”.

Τηλεφώνημα Σαμαρά σε Βρούτση

Με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Του Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε πριν από λίγη ώρα, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού που εντοπίσθηκε να διαβιώνει με Ρομά σε καταυλισμό στα Φάρσαλα.

Το τετράχρονο κορίτσι, το οποίο όπως έδειξε ο σχετικός έλεγχος DNA δεν είναι παιδί των Ρομά, παραδόθηκε χθες στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» αφού προηγουμένως με εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους Ρομά που υποστήριζαν ότι ήταν γονείς της.

Έρευνες σε όλη την Ευρώπη – Βλέπουν κύκλωμα εμπορίας παιδιών

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με τη συμμετοχή και συναρμόδιων Υπηρεσιών στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς γονείς.

Υπάρχει επίσης και η εκδοχή του κυκλώματος που φέρνει στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια να τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσου. Θα γίνουν έρευνες και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.

Σημειώνεται πως σε ένα νοσοκομείο, όπου δρούσε παρόμοιο κύκλωμα, μετά τις γέννες, οι γιατροί τους έλεγαν πως το παιδί είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της γέννας. Σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, μάλιστα, οι μάνες είχαν ζητήσει να ανοιχτούν τα φέρετρα, τα οποία ήταν άδεια. Στις έρευνες μετέχει και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, σε σπίτι του οποίου θα μείνει το μικρό κοριτσάκι, με αφίσα που έχει τη φωτογραφία και τα στοιχεία του.

Το παιδί αναμένεται να εξετάσει ανθρωπολόγος, ώστε από την κατατομή των οστών να αποκαλυφθεί από που κατάγεται.

Το 4χρονο κοριτσάκι, που το φωνάζουν Μαρία, δεν μιλάει παρά λίγες λέξεις στα ελληνικά, δεν έχει την ανάπτυξη παιδιών της ηλικίας του και ήταν προσκολλημένο στην 40χρονη τσιγγάνα.

Ο 39χρονος και η 40χρονη υποστήριξαν στην αρχή πως ήταν δικό τους παιδί. Αλλά το παρουσιαστικό του κοριτσιού (κατάξανθο με πράσινα μάτια) δεν είχε καμία σχέση μαζί τους. Από την εξέταση DNA που έγινε αποκαλύφθηκε αυτό που είχαν καταλάβει εξ αρχής οι αστυνομικοί: πως το παιδί, δεν ήταν δικό τους.

Όταν οι ερωτήσεις άρχισαν να γίνονται πιο επίμονες, το ζευγάρι έπεσε σε αντιφάσεις. Άλλοτε έλεγαν πως τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Μετά η 40χρονη υποστήριξε ότι βρήκε τη μικρή έξω από σούπερ μάρκετ, μετά υποστήριξε πως είναι “καρπός” της σχέσης της με έναν Καναδό ξανθό γαλανομάτη και στη συνέχεια ότι την αγόρασε από έναν Βούλγαρο!

Τελικά αποκαλύφθηκε πως το ζευγάρι είχε απαγάγει το παιδί το 2009, λίγο μετά τη γέννησή του!