Εκδήλωση για τον Κ.Π. Καβάφη στην Μελβούρνη

Το Melbourne Poets Union, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεών του, και σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο και το Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας, παρουσιάζει εκδήλωση για τον κορυφαίο ποιητή της ελληνικής Διασποράς, Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, και με την  ευκαιρία του Έτους Καβάφη 2013, αυτή την Κυριακή στο Μεταναστευτικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί συνοπτικά η ζωή και το έργο του Κ. Π. Καβάφη. Ένα έργο το οποίο έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί και συνεχίζει να μεταφράζεται σε διάφορες γλώσσες. Η ποίηση του εξακολουθεί να είναι ζωντανή και α αποτελεί αντικείμενο μελετών.
Στην εκδήλωση θα  διαβαστούν, επίσης, χαρακτηριστικά δείγματα του έργου του Καβάφη σε διάφορες γλώσσες,  ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ολλανδικά.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι οι Cece Ojany, Wendy Flemming, Ντίνα Αμανατίδη, Marietta Elliott-Kleerkoper, Ιωάννα Λιακάκου, Δημήτρης Τρωαδίτης, Chris Ringrose, Έρμα Βασιλείου, Νίκος Πιπέρης, Christina Spray και Κυριάκος Αμανατίδης.

Θα υπάρξει επίσης και μέρος Open Section (ανοιχτό μικρόφωνο).

Παρουσιαστές της εκδήλωσης είναι οι Marietta Elliott-Kleerkoper, Θεοδώρα Πουλοπουλου και Wendy Flemming.
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, 2-4μμ, στο Μεταναστευτικό Μουσείο (Immigration Museum), στο Flinders Street.
Η είσοδος είναι δωρεών.

Neoskosmos.com