Συνεχίζεται ο “σεισμός” από δήλωση Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα για Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και παρέλαση…

Ατυχές και λανθασμένο χαρακτηρίζει το παράδειγμα που χρησιμοποίησε στη συνέντευξή του στο Mega σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας σε νέα διευκρινιστική δήλωσή του. «Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» δηλώνει.

Στην επίμαχη δήλωσή του την Κυριακή το πρωί ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

«Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος (ΠΑΣΟΚ) με τη Χρυσή Αυγή

«Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού» σημειώνει ο περιφερειάρχης.

Στην προηγούμενη δήλωσή του είχε κάνει λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της τοποθέτησής του. «Δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας λόγω «έλλειψης δημοκρατικού ήθους και ακραίας ανοησίας» ζήτησε με σκληρή του ανακοίνωσή το ΠΑΣΟΚ.

Στο «άδειασμα» του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προέβη το Μέγαρο Μαξίμου δια του Σίμου Κεδίκογλου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «νέα γκάφα».Για ακροδεξιούς θύλακες στη ΝΔ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «η προκλητική στάση (…) δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία.»«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μην συμμετέχει στην παρέλαση, είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» σχολίασε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Η διόρθωση είναι χειρότερη του λάθους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βουλτεψη για τη στάση Τζιτζικώστα. «Έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να μην καλέσει τους Χρυσαυγίτες» επισήμανε η βουλευτής.