Επίθεση Παυλόπουλου κατά Πάγκαλου για τις υποκλοπές

Σκληρή επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα.

«Έχω, από καιρό, επιβάλλει στον εαυτό μου –είναι θέμα πολιτικής αισθητικής και πολιτικής αξιοπρέπειας- να μην ασχολούμαι με τον κ. Πάγκαλο. Με προβληματίζουν όμως –άρα κατ’ ανάγκην ασχολούμαι μαζί τους- εκείνοι οι οποίοι “φιλοξενούν” προθύμως τον κ. Πάγκαλο στα ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, και προσέθεσε:

«Και μάλιστα σε συγκεκριμένες στιγμές όπως η παρούσα. Νομίζω λοιπόν πως οι δικές τους σκοπιμότητες –όποιες και αν είναι, δεν βγάζω κάποιο συμπέρασμα- έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις κατά καιρούς συνεντεύξεις και τα γραπτά του κ. Πάγκαλου».

Αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις παρακολουθήσεις διάφορων ηγετών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «είναι κρίμα οι ηγεσίες των ΗΠΑ να ευτελίζουν, με τη συμπεριφορά ή την ανοχή τους, αυτή τη Χώρα και το λαό της».

Μάλιστα όπως σημείωσε παρά το γεγονός ότι «έχουν ζήσει την τραυματική εμπειρία άλλων μεγάλων θεσμικών σκανδάλων, όπως εκείνο του Γουοτεργκέητ», τελικά  «αποδεικνύουν ότι, δεν διδάχθηκαν».

«Ουδεμία δικαιολογία προληπτικών μέτρων κατά της τρομοκρατίας μετά την ανείπωτη τραγωδία των Δίδυμων Πύργων μπορεί να δικαιολογήσει τις μετέπειτα μεθόδους και την έκταση των παρακολουθήσεων από την NSA» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και προσέθεσε:

«Εκτός αν για τις ΗΠΑ ήταν ύποπτοι για τρομοκρατία π.χ. ο  Κώστας Καραμανλής ή η Άνγκελα Μέρκελ και οι Κυβερνήσεις τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εσωτερική διάσταση του θέματος με τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι «με τα σημερινά δεδομένα, και αφού οι παρακολουθήσεις της NSA άρχισαν περίπου από το 2002, είναι πολύ δύσκολο να μην συνδυάσει κανείς –παρά τις διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν- τις παρακολουθήσεις του κ. Κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του ήδη από το 2004».

«Είναι όμως γεγονός ότι η Κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή είχε “ενοχλήσει” πολλούς και για πολλά» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «καθένας γνωρίζει πια πώς και γιατί έπεσε η Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Για τον ίδιο όμως και για όλους όσους διατελέσαμε μέλη της Κυβέρνησής του σημασία έχει όχι το γιατί και πόσο “ενοχλήθηκαν” κάποιοι και τι μεθόδους μετήλθαν εναντίον της. Αλλά ότι κάναμε στο ακέραιο το καθήκον μας απέναντι στον Τόπο για ύψιστης σημασίας εθνικά θέματα».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στη διακυβέρνηση Καραμανλή και ειδικότερα στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης όταν ήρθαν στο φως οι υποκλοπές.

«Σήμερα π.χ., στη Γερμανία, όλοι καταδικάζουν τις ΗΠΑ για τις υποκλοπές και συμπαρίστανται στην Κυβέρνηση της κας Α. Μέρκελ. Στην Ελλάδα, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών κατά του κ. Κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του, η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση του κ. Γ. Παπανδρέου και τα φίλα προσκείμενα σ’ αυτήν ΜΜΕ έσπευσαν να φορτώσουν ακόμη και τις παρακολουθήσεις αυτές σε βάρος του κ. Κ. Καραμανλή και των μελών της Κυβέρνησής του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://newpost.gr
ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ

Ένας πολίτης, δικηγόρος στο επάγγελμα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου για τις αποκαλύψεις που έκανε σήμερα σχετικά με τις υποκλοπές!

Σάλο προκάλεσαν οι σημερινές αποκαλύψεις του Θόδωρου Πάγκαλου πως η ελληνική κυβέρνηση επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών υπέκλεπτε τις συνομιλίες του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα αλλά και του αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSIT, ο κ. Τάτσης που στο επάγγελμα είναι δικηγόρος, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου για τις περιβόητες δηλώσεις που έκανε.

Η μήνυση περιλαμβάνει δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και βασίζεται στο ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Μάλιστα, για τα δυο κακουργήματα ο κ. Πάγκαλος μπορεί να τιμωρηθεί και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου, σε βάρος του οποίου ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και ακολούθως να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι εφόσον αποτελούν αληθή γεγονότα οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της. Ο δικηγόρος επισημαίνει επίσης ότι ακόμη και αν δεν αποδειχθούν βάσιμα τα όσα είπε ο μηνυόμενος και πάλι συνιστούν «έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων» και «διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη».

Η μήνυση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Πηγή: NewsIt.gr