Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ έχουν “συνεχή διάλογο” με την Ελλάδα για σειρά θεμάτων

Σε «συνεχή διάλογο» με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης και της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών, βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συζητήσεων για το θέμα αυτό σε ανώτερο επίπεδο.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι «η Ελλάδα κατασκόπευε δύο Αμερικανούς πρέσβεις», καθώς και για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ότι «οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους Έλληνες», η κ. Ψάκι απάντησε ως εξής:

«Δεν έχω κανένα συγκεκριμένο σχόλιο, εκτός από το να πω ότι έχουμε συνεχή διάλογο με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών. Βέβαια, αυτό θα συνεχιστεί. Όπως γνωρίζετε, τώρα έχουμε μια αναθεώρηση που είναι σε εξέλιξη, όπου θα δούμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Σε άλλη ερώτηση «αν οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν στους Έλληνες ή οι Έλληνες στις ΗΠΑ γι’ αυτό το σκάνδαλο», η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε:

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο επ’ αυτού. Υπάρχει βέβαια διάλογος σε εξέλιξη για μια σειρά θεμάτων. Αλλά, εάν έχουν (οι Έλληνες) επιθυμία να υπάρξει σε υψηλότερο επίπεδο ή ένα διαφορετικό είδος συνάντησης, είμαι σίγουρη ότι θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτό».