Εκτελέστηκαν 2 γάλλοι δημοσιογράφοι που απήχθησαν το Σάββατο στο Μάλι

Δύο γάλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι απήχθησαν νωρίτερα το Σάββατο στο Μάλι εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Οι δύο δημοσιογράφοι, ονόματι Κλοντ Βερλόν και Τζισλέν Ντουπόν, εργάζονταν για τον ραδιοφωνικό σταθμό RFI και «βρέθηκαν νεκροί στο Μάλι», σύμφωνα με το γαλλικό ΥΠΕΞ.

Τα θύματα απήχθησαν στην πόλη Κιντάλ, στο βόρειο τμήμα του Μάλι, αφότου πήραν συνέντευξη από έναν τοπικό πολιτικό ηγέτη της μειονότητας Τουαρέγκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα πτώματα των δύο δημοσιογράφων βρέθηκαν στα περίχωρα της Κιντάλ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής  Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με τη χθεσινή απαγωγή και δολοφονία των δύο Γάλλων δημοσιογράφων στο Μάλι:

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτή την βάρβαρη πράξη. Καταδικάζουμε, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, την τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση κατά των δύο Γάλλων δημοσιογράφων.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού.»