Αιματηρά επεισόδια στο Μπαγκλαντές

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Μπανγκλαντές, κατά την διάρκεια της πανεθνικής απεργίας στην οποία είχε καλέσει η αντιπολίτευση, όπως δήλωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας και κομματικά στελέχη.

Η αντιπολίτευση της οποίας ηγείται το Εθνικό Κόμμα του Μπανγκλαντές υπό την πρώην πρωθυπουργό Χαλέντα Ζία κάλεσε σε μια απεργία διάρκειας 60 ωρών για να απαιτήσει να αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση έως ότου διεξαχθούν οι εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να γίνουν ως την 24η Ιανουαρίου.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη βόρεια περιφέρεια Λαλμονιρχάτ, 250 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, κι ένας δεύτερος στην πόλη Τσιταγκόνγκ, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Μπανγκλαντές.

Τα περισσότερα σχολεία και οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν λειτούργησαν σήμερα και η κίνηση ήταν μειωμένη στην Ντάκα, όπου συνήθως η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ του κόμματος της Λαϊκής Ένωσης είχε καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση όλων των κομμάτων της χώρας για να επιβλέψει και εκείνη την εκλογική διαδικασία, προσφορά που απέρριψε η άλλη πλευρά.