Τα.. χρειάστηκαν οι τροικανοί! – Πως φυγαδεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών –

Σε εξέλιξη η συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Βρούτση
– Όλο το χρονικό των επεισοδίων που έγιναν από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών
– Θέμα μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα και είσπραξης του φόρου ακινήτων από τους δήμους θα θέσει η ελληνική πλευρά στον Τόμσεν
– Δείτε φωτο και βίντεο από όσα έγιναν σήμερα

Η πρώτη επαφή των τροικανών με τους υπουργούς του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να κύλησε ήρεμα, όπως τουλάχιστον λένε από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με τους πολίτες. Για το τι θα προκύψει από τις συναντήσεις αυτές πιθανότατα θα το μαθουμε προς το τέλος της εβδομάδας.

Η άφιξη των τροικανών στο υπουργείο Οικονομικών συνοδεύτηκε από ρίψεις κερμάτων, από την Ελένη Λουκά να ωρύεται και η αναχώρησή τους με καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα να πολιορκούν το αυτοκίνητο του Πόουλ Τόμσεν. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τους φυγαδεύσουν!Click4More Έφυγαν από την πίσω πόρτα! Αποδοκίμασαν την τρόικα συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Οικονομικών – ΄Ενταση και επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών

Η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν:
«Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις ήδη γνωστές και καινοτόμες προτάσεις τού υπουργείου Εργασίας και τους μηχανισμούς που εισάγονται με το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η χθεσινή με τον διοικητή του ΙΚΑ, μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών και παράλληλα εξοικονομούνται ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για τα ασφαλιστικά ταμεία».
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ ο διάλογος από αύριο θα συνεχιστεί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.ην Παρασκευή η… λυπητερή

Οι τροικανοί θα δουν και άλλους υπουργούς και το πιο πιθανό είναι να συναντηθούν εκ νέου με τον Γιάννη Στουρνάρα την Παρασκευή.
Όπως λένε από το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση:
– θα θέσει τις επόμενες ημέρες θέμα μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα
– θα τεθεί το θέμα του να περάσει ο φόρος ακινήτων στους Δήμους, θέμα που έθεσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς
Λένε επίσης ότι τα στοιχεία που παρέθεσαν στους τροικανούς “σηκώνουν¨ πιέσεις για να τεθούν από την ελληνική πλευρά ζητήματα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες.
“Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν είναι ικανοποιητικοί για να στοιχειοθετηθεί μια καλή επιχειρηματολογία, με δεδομένη τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση”, λένε χαρακτηριστικά.
Πιο πολύ αναγνωριστική ήταν η πρώτη συνάντηση όπως τονίζον χαρακτηριστικά.
Η ελληνική πλευρά, λένε, θα προσπαθήσει να πείσει για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, επιχειρώντας να κλείσει έτσι και μέρος του «κενού» του επόμενου χρόνου.