Οι προτάσεις Τσίπρα για την διακυβέρνηση μέσω …ΗΠΑ

Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας αναφέρθηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας από τις ΗΠΑ όπου συμμετείχε …
την Τρίτη σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση».
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε το Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν και με θέμα: «Μπορεί να διασωθεί η ευρωζώνη;» δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μεγάλες περιπέτειες την Ευρώπη.
Aναφέρθηκε επίσης σε ένα συνολικό εθνικό σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σύμφωνα  με τον κ. Τσίπρα οι τρεις πυλώνες που θα διέπουν το εθνικό σχέδιο είναι:
– Η σταθεροποίηση της οικονομίας.
Θα το επιτύχουμε, είπε, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της αναδιοργάνωσης του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και του πλούτου και την πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροαπαλλαγής και των φορολογικών παραδείσων.
«Θα θέσουμε ένα τέλος στη μείωση των δημοσίων δαπανών και θα τις αναδιοργανώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση» σχολίασε.
– Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω ενός δημόσιου ταμείου για την χρηματοδότηση αυτής της άμεσης ανάγκης.
– Η αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει αξιοπρεπώς αμειβόμενη και σταθερή εργασία, που θα διαφέρει πολύ από τις πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, υπερασπίστηκε το μνημόνιο ως «το μοναδικό αξιόπιστο πολιτικό σχέδιο».
«Είναι μάλλον μία πολιτική απολογία, παρά η αντανάκλαση μίας πολιτικής πραγματικότητας« είπε.
Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στόχος είναι να σταματήσει η ελεύθερη πτώση μισθών και αποδοχών, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική σταθεροποίηση.
Έρχεται τρίτο μνημόνιο
Όσον αφορά στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας μεταξύ των νέων, στις απολύσεις και τη μείωση των συντάξεων ανέφερε ότι τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοσθούν θα βαθύνουν την ύφεση και θα καταστήσουν την Ελλάδα ανίκανη να αποπληρώσει τα χρέη της για μία ακόμη φορά.
«Παρόλα αυτά, ο κ. Σαμαράς, σε μία δημόσια εμφάνισή του έπειτα από πολύ καιρό, δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα. Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα» σχολίασε.
«Το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου.
«Από το ξεκίνημα της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε το προφανές, Δηλαδή, ότι η υπερχρέωση της Ελλάδας είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και επειδή ένα πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στη ρίζα”.
Πηγή : naftemporiki.gr