Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τρόικα στη 1 το μεσημέρι

Συνάντηση θα έχουν στη 1 το μεσημέρι στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τριμερή.

Ο πρωθυπουργός
βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που έχει με τους δανειστές, ενώ παράλληλα διαρκώς ενημερώνεται και ο κ. Βενιζέλος για την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση του στο Μάξιμου με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει το προσχέδιο προϋπολογισμού και επιμένει στις προβλέψεις του. «Εκτιμούμε ότι το προσχέδιο είναι ρεαλιστικό» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Δήλωσε πως δόθηκαν στην τρόικα τα νέα στοιχεία για τα έσοδα και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης του Οκτωβρίου επισημαίνοντας πως η συζήτηση ήταν γενική.

Η τρόικα είχε συνάντηση την Τρίτη και με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπου ενημερώθηκε για το νομοσχέδιο που ενισχύει – μεταξύ άλλων – την εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι εκπρόσωποι των πιστωτών επέμεναν στη σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το 2014, όπως επίσης στην επαναφορά του ΦΠΑ εστίασης στο 23%.

Την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα υπερασπίστηκαν την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σερβάς Ντερούζ και της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ.