Η Τουρκία αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε Στρογγύλη, Μακρονήσι

Μία άκρως προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε χτες το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα ελληνικά μαχητικά… παρενόχλησαν τα μαχητικά τους ενώ πραγματοποίησαν τον εικονικό βομβαρδισμό των νησιών μας Στρογγύλη και Μακρονήσι.

Στη συνέχεια το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το θέμα και έγινε γνωστό πως η παρενόχληση συνέβη σε περιοχή πάνω από νησιά τα οποία δεν έχει καθοριστεί κυριαρχία τους»!

Τίποτα στην Άγκυρα δεν γίνεται τυχαία. Όλα γίνονται κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού και μεθοδεύσεων.

Και σίγουρα το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή δεν παίρνει από μόνο του πρωτοβουλίες, ούτε γράφει κάτι χωρίς να έχει κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης: «Τουρκικά μαχητικά F4E/2020 τα οποία εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση βορειοανατoλικά της Ικαρίας και νότια της Σάμου στον διεθνή εναέριο χώρο παρενοχλήθηκαν από. Ελληνικά μαχητικά F-16 τα οποία απογειώθηκαν από τη Σκύρο . Τα Ελληνικά μαχητικά «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά και τα παρενόχλησαν (!)επί 4 λεπτά».

Η Άγκυρα από ότι φαίνεται συνεχώς παρακολουθεί και είναι σε θέση να γνωρίζει από πού απογειώνονται τα ελληνικά μαχητικά που σπεύδουν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά που παραβιάζουν το F.I.R Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι τα τέσσερα τουρκικά F-4 και τα δύο F-16 που είχαν απογειωθεί από την Τουρκία πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα δύο αυτά ελληνικά νησιά έως και 16 μέτρα , πραγματοποιώντας τον εικονικό τους βομβαρδισμό.

Πηγή: newpost.gr