Την Παρασκευή η συζήτηση επί της Πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

…ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ…
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε η κοινοβουλευτική… ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε λίγο…

Σε κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

«Ενημερώνω το σώμα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» είπε ο κ.Τσίπρας.

«Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμά με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας …
που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ «υποτίθεται ότι για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή» όμως, όπως τονίζει, στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται  μεταξύ ευρώ και δραχμής.
Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δρα χωρίς να νοιάζεται  καθόλου ότι «η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας», την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.
«Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση»  καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής και η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την εκκένωση της ΕΡΤ από την Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα.

Υψηλοί τόνοι και στη Βουλή το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βρούτση.

Ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε ότι η εισβολή στην ΕΡΤ «συνιστά κίνηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη πράξη».

«Προστέθηκε μία ακόμα χάντρα παρανομίας στις παράνομες διαδικασίες που ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου. Οδηγηθήκαμε σε πλήρες και επικίνδυνο αδιέξοδο», τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης. Τόνισε ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω όξυνση».

Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην απαγόρευση της Αστυνομίας σε βουλευτές να προσεγγίσουν στην ΕΡΤ.

«Σας απαγορεύουμε να θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων. Μας απαγορευόταν επί 1,5 ώρα να βαδίσουμε 150 μέτρα μέχρι την ΕΡΤ», είπε και τόνισε «αν θεωρείτε ότι έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει να βαδίσουν στους βουλευτές προς την ΕΡΤ, κάνετε λάθος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης, είπε ότι «έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα».

«Η Δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΤ τελούσε υπό κατάληψη από τις 11 Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική γιατί κράτησε τόσο πολύ η κατάσταση, όχι γιατί εφαρμόζει τους νόμους».

Πηγή: In.gr