Καψής: Σε δυο εβδομάδες εγκαθίσταται η ΝΕΡΙΤ στο ραδιομέγαρο

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η ΝΕΡΙΤ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Ο κ. Καψής σημείωσε ότι, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, δεν έχουν προκληθεί ζημιές στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, και η παραλαβή θα γίνει από επιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες και θα κάνουν τον τελικό έλεγχο του εξοπλισμού.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που θα απολύονται, ο κ. Καψής δήλωσε πως θα λάβουν κανονικά τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, προσθέτοντας πως η διακοπή της καταβολής των αποζημιώσεων οφειλόταν σε στο γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στην κατοχή τους σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

Είπε επίσης ότι τα δύο τηλεοπτικά κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί χρειάζονται περίπου 1.200 – 1.500 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν συμβάσεις αόριστου χρόνου, αλλά μπορεί να εργάζονται και με συμβάσεις έργου.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί πραξικοπηματικής ενέργειας, ο κ. Καψής σημείωσε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ τον Ιούνιο δεν χρειάζεται να εγκριθεί από τη Βουλή γιατί η ισχύς της έχει λήξει.

Τέλος, ο κ. Καψής επεσήμανε ότι η ευθύνη του σχεδιασμού και τη λειτουργία του νέου φορέα περνά στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, ενώ ο δικός του ρόλος είναι «να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ».

Πηγή: skai.gr