Το φιλί του Πάπα που συγκλόνισε τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Το γύρο του κόσμου κάνει η εκδήλωση αγάπης σε άνδρα που πάσχει από σπάνια ασθένεια

Την αγάπη και τη συμπαράστασή του στους αδύναμους δείχνει ο ποντίφικας από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος του Βατικανού, λίγο αφού έλαβε το χρίσμα, είχε πλύνει και φιλήσει τα πόδια ενός παιδιού που πάσχει από AIDS.

Ο πάπας Φραγκίσκος, επανήλθε με μια ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης προς το συνάνθρωπο, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, φίλησε τις πληγές ενός αρρώστου που είχε πάει να προσκυνήσει.

Οι φωτογραφίες του ποντίφικα, που αγκαλιάζει το σοβαρά παραμορφωμένο πρόσωπο ενός ανθρώπου, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, με επαινετικά σχόλια για τον πάπα σχετικά με τη συμπόνια και την καλοσύνη του.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και μετά τη θεία λειτουργία στο Βατικάνο, ο ποντίφικας φίλησε έναν άνδρα, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, η οποία είναι γενετική και δεν είναι μεταδοτική και τον μύησε στην προσευχή.

Ο άνδρας με τη σπάνια αρρώστια πλησίασε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας ζητώντας ευλογία και ο ποντίφικας, αγκαλιάζοντάς τον, ανακούφισε τον προσκυνητή.

Parapolitika.gr

2: