Νέο χαράτσι 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο

Δεν έφταναν τα απανωτά χαράτσια που έχουν πλήξει μέχρι στιγμής χιλιάδες φορολογουμένους, ένα νέο χαράτσι ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα του ΙΚΑ εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες θα κληθούν να πληρώσουν 20 ευρώ έως και τα τέλη Νοεμβρίου για κάθε έναν εργαζόμενο που απασχολούσαν τον περασμένο Αύγουστο.

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε οικοδομοτεχνικά έργα, ενώ η είσπραξη του δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για προηγούμενα έτη.

 

Όπως μεταδίδει το capital.gr, «η εργοδοτική αυτή εισφορά αφορά όσους εργαζόμενους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους».

 

Ο φόρος αυτός βαφτίζεται ως «Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων», και στην ουσία πρόκειται για συνεισφορά των εργοδοτών στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις

Φαίνεται ότι στο ΥΠΟΙΚ έχουν έναν μοναδικό τρόπο να σκαρφίζονται ολοένα και μεγαλύτερους φόρους. Μόνο που στο τέλος δεν θα έχουν από που να εισπράξουν

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ