Καψής: Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επέμβαση στην ΕΡΤ

«Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επέμβαση, να είχε παρέμβει ο εισαγγελέας» τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής αναφερόμενος στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου.

«Από ένα σημείο και έπειτα δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση (…) Δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά η επέμβαση γιατί έπρεπε να καλυφθεί η ελληνική προεδρία. Η επέμβαση έγινε με τις ελάχιστες αναταράξεις που μπορούσαν να υπάρξουν. Όλοι νομίζω συμφωνούμε οτι χρειαζόμαστε μια νέα δημόσια τηλεόραση πάνω σε υγιείς βάσεις. Η πρόσκληση είναι πάντα ανοιχτή για τη νέα ραδιοτηλεόραση» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μόνο μια μικρή μερίδα των εργαζομένων αποφάσισε την κατάληψη, με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν κάνει αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση, ενώ χαρακτήρισε υπερβολική τη ρητορεία περί πραξικοπημάτων.

Ο κ. Καψής πρόσθεσε ότι δεν χρειαζόταν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κλείσει η ΕΡΤ.

«Το κτίριο (σ.σ της Αγίας Παρασκευής) θα αποδοθεί στη δημόσια τηλεόραση. Ξεκινάμε από το σχέδιο Μόσιαλου οι λεπτομέρειες για τον αριθμό των καναλιών κλπ θα αποφασιστούν από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ» διευκρίνισε.

Πηγή: skai.gr