Συμβαίνουν και αλλού! Είχε περιουσία 300 εκατ. ευρώ και δήλωνε εισόδημα 4 ευρώ

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας δήμευσε σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία ενός κατοίκου της Βερόνας, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς διαπίστωσε ότι επί χρόνια δήλωνε ετήσιο εισόδημα. . . 4 ευρώ.

“Ο Τζοβάνι Μοντρεσόρ και η γυναίκα του είχαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένα επίπεδο ζωής πολύ διαφορετικό απ’ όσο θα πίστευε κανείς από τα δηλωμένα εισοδήματά τους”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φραντσέσκο Ντε Τζάκομο, ο αξιωματικός που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Ντε Τζάκομο, ο Βερονέζος επιχειρηματίας είχε δηλώσει έσοδα 4 ευρώ το 2011, 5 ευρώ το 2010 και 9 ευρώ το 2009. Η σύζυγός του εμφανιζόταν να είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση: δήλωσε 3 ευρώ το 2011 και μόλις 1 ευρώ το 2010.

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν έτσι την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 9 εταιρείες, 2.350 στρέμματα σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, 18 ακίνητα και 7 αυτοκίνητα.

Ο Μοντρεσόρ είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και τη δεκαετία του 1990, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της απάτης, επειδή δεν είχε δηλώσει τα κεφάλαια που διέθετε στο εξωτερικό και δεν πλήρωσε φόρους μετά την πώληση 1.800 στρεμμάτων γης που του ανήκαν.