Συζητήσεις και επαφές Υφυπουργού Άκη Γεροντόπουλου στην Αλβανία

geroalba2Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος συμμετείχε στην επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία. Κατά την διάρκεια της, πήρε μέρος στις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αλβανό ομόλογό του κ.Bujar Nishani, με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, με τον Πρωθυπουργό κ. Edi Rama, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Ilir Meta,  με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης και Δήμαρχο Τιράνων κ. Lulzim Basha, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε και άλλους.

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε και συζήτησε παράλληλα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, θέματα που αφορούν τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς της γειτονικής χώρας. Ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται, τις δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο για όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερη σημασία είχαν οι επαφές και συζητήσεις του με τον ομόλογο του Υφυπουργό Εξωτερικών της νέας αλβανικής κυβέρνησης, τον κ. Άλκη Πούλη, που προέρχεται από την Ελληνική Μειονότητα, αλλά και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος ΚΕΑΔ κ.Βαγγέλη Ντούλε.

geroalba3

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του  Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Παπούλια στο Αρσάκειο Τιράνων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών μπήκε στις αίθουσες όπου και είχε συνομιλία με μαθητές και διδακτικό προσωπικό. Ακόμα συμμετείχε  στην  τέλεση τρισάγιου στο χώρο της Μονής του Αγίου Νικολάου και στην κατάθεση στεφάνου στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας.

geroalba4

Όταν η Ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκαν το Αργυρόκαστρο και την Δερβιτσάνη, ο κ.Γεροντόπουλος είχε συζητήσεις με αρκετά μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, ως αρμόδιος και για τους ομογενείς.

geroalba5