Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή περιστατικό έξω από την ΕΡΤ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ προπηλακίζουν στο Ραδιομέγαρο βουλευτές του κόμματός του, ζητώντας να προσέλθει άμεσα στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Ν.Δένδιας για να δώσει εξηγήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει από τη συζήτηση.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος επικαλούμενος την βουλευτή Ραχήλ Μακρή είπε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ζήτησε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να σεβαστεί την ταυτότητα που επιδεικνύουν οι βουλευτές και την οποία το ίδιο το υπουργείο έχει δώσει σε όλους, «αλλιώς να την παραδώσουμε στο προεδρείο».

Επίσημη ενημέρωση για το θέμα ζήτησε από το υπουργείο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καταδίκασε τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας.

Πλήρη ενημέρωση ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Υποκρισία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτ.Ματθαιόπουλος, αναφερόμενος στην επέμβαση των ΜΑΤ όταν η ΧΑ μοίραζε τρόφιμα σε πολίτες της Αθήνας ή όταν οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής για να εντοπίσει τον «δήθεν οπλισμό του κόμματος.»

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά, είπε ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός, αλλά επιχειρήθηκε βίαιη είσοδος των βουλευτών μέσα στο κτίριο, πράγμα το οποίο δεν επετράπη.