Απογοήτευσε ο Αλέξης…

Όλα τα μάτια χθες εκ των πραγμάτων ήταν στραμμένα πάνω στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτός κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αυτός ήταν που όφειλε να εξηγήσει το γιατί και να δώσει το στίγμα της χθεσινής διαδικασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως είχε άλλα στο μυαλό του. Ξεκίνησε με μια περιγραφή των δεινών που έχει επιφέρει η δημοσιονομική προσαρμογή. Και συνέχισε με ένα προσφιλές του θέμα, τη διαπλοκή. Είπε πάρα πολλά για «συστημικά ΜΜΕ» και «προστατευόμενα παπαγαλάκια». Ο λόγος του ήταν διανθισμένος με πάμπολλες επιθέσεις στα δελτία των 8 και τους δημοσιογράφους. Ξέχασε προφανώς τις δικές του συναντήσεις με εκδότες και καναλάρχες του «αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής» όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει.

Έκανε και μια απόπειρα να απαντήσει στο ερώτημα του Μανώλη Γλέζου, σχετικά με το που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ πόρους για το πρόγραμμά του. Είπα ξανά ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

Ειρωνεύτηκε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «τον κουβαλάει στις πλάτες του». Στον οποίο επιτέθηκε για το ζήτημα των υποβρυχίων επικαλούμενος δηλώσεις που έγιναν προ διετίας χωρίς να εμφανίσει κανένα απολύτως στοιχείο.

Και τα έλεγε όλα αυτά έχοντας υιοθετήσει ένα νευρικό και αμετροεπές ύφος. Για το οποίο εισέπεραξε τη χλεύη του πρωθυπουργού ο οποίος, όταν του ζήτησε να τον κοιτάξει του είπε ότι δεν το κάνει για να μην γελάσει. Γι αυτό προκάλεσε την απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο οποίος τον κάλεσε σε μια μονομαχία ήθους. Γι αυτό και τα πρωτοφανή γέλια στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Δεν μπόρεσε να σταθεί ούτε επικοινωνιακά…

Κυρίως όμως δεν είπε τίποτε για την ταμπακιέρα. Δεν εξήγησε για πιο λόγο ακριβώς κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής. Επιβεβαίωσε έτσι πλήρως όσα είπε προηγουμένως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ότι δηλαδή μετά την αποτυχία της εφόδου για την κατάληψη της εξουσίας θέλει να δείξει ότι μπορεί να διατηρήσει έναν ρυθμό. Να δείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να έρπει προς την εξουσία, η οποία είναι ο μοναδικός του στόχος…

Πηγή: politikoi.com