Γεννήθηκε μέσα στα ερείπια – Μια συγκινητική ιστορία από τις Φιλιππίνες

Η 21χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κι ο άντρας της τη βρήκε γαντζωμένη από αντικείμενα που επέπλεαν. Μετά απο πολύωρη περιπέτεια κατάφερε να φτάσει στο πρόχειρο νοσοκομείο του αεροδρομίου.

Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν από μια γυναίκα που έχει καταφύγει εκεί μετά απο μεγάλη περιπέτεια.

Την 21χρονη Έμιλι Σαγκάλις βρήκε ο σύζυγός της Ζομπέρ γαντζωμένη από αντικείμενα που επέπλεαν στην επιφάνεια του νερού που είχε παρασύρει το σπίτι τους.

Έμειναν μέσα στο νερό επί ώρες, όμως μετά τα νερά τραβήχθηκαν και μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο σ’ ένα σχολείο.

Όταν η Έμιλι αισθάνθηκε τους πρώτους πόνους, βγήκαν και προχώρησαν πολλά χιλιόμετρα μέχρι που τους πήρε ένα φορτηγό που τους μετέφερε στο ιατρικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο. Ο τοκετός ήταν δύσκολος και η μητέρα είχε

Η μικρή πήρε το όνομα Μπία Τζόι, προς τιομής της γιαγιάς της που έχασε τη ζωή της από τον Χαϊγιάν

“Είναι το θαύμα μου”, είπε η μητέρα του κοριστιού. “Όταν μας παρέσυραν τα κύματα, νόμιζα ότι θα πεθάνω κι αυτή μαζί μου μέσα στην κοιλιά μου”, αφηγήθηκε ενώ το μωρό κοιμόταν στην αγκαλιά του πολύ συγκινημένου πατέρα του.

“Είναι το πρώτο μωρό που υποδεχόμαστε εδώ”, είπε ο Βικτοριάνο Σαμπάλε, ο στρατιωτικός γιατρός που βοήθησε την Έμιλι. “Το μωρό πάει καλά και καταφέραμε να σταματήσουμε την αιμορραγία της μητέρας”. Ωστόσο οι γιατροί είναι πολύ ανήσυχοι για τον κίνδυνο λοίμωξης στο χώρο αυτό, όπου τίποτε δεν είναι αποστειρωμένο. Σύμφωνα με τον Σαμπάλε, αν η νεαρή μητέρα προσβαλόταν από λοίμωξη, η ιατρική ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, καθώς από χθες δεν διαθέτει καθόλου αντιβιοτικά.

NewsIt.gr