Άρθρο της Die Welt για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ…

«Η ελληνική αριστερά σε συμμαχία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ…

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το πολιτικό σκηνικό στην πραγματικότητα αποδυναμώθηκε, ακόμα και αν ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως ηθικολογεί συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα ενιαίο στρατόπεδο με τις ακραίες παρατάξεις της χώρας. Το κατά πόσον αποδέχονται τέτοιους συσχετισμούς οι Έλληνες ψηφοφόροι θα διαπιστωθεί πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται εκλογές» αναφέρει η Die Welt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται από την πρόταση δυσπιστίας, ενώ γίνεται αναφορά στον έντονο σχολιασμό από πλευράς τους της συζήτησης και των προσωπικών επιθέσεων μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη Die Welt, η νίκη του έλληνα πρωθυπουργού τού δίνει περιθώριο λίγων μηνών για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές νέες ελαφρύνσεις του χρέους, έναντι νέων μέτρων λιτότητας.
«Με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες. Κι έτσι φημολογείται στην Αθήνα ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού. Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές» εκτιμά ο αρθρογράφος.
Πηγή: ΑΜΠΕ