Το 2014 θα είναι έτοιμο το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ

Το One World Trade Center θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του τον ερχόμενο χρόνο, ανακοίνωσε την Τρίτη αρμόδιο συμβούλιο.

Το One World Trade Center, το οποίο κατασκευάζεται στη θέση του κτιρίου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, θα έχει ύψος 541 μέτρα και θα είναι έτοιμο του χρόνου.

Όταν ολοκληρωθεί θα πάρει τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου στις ΗΠΑ από τον σημερινό του κάτοχο -τον Willis Tower στο Σικάγο- ο οποίος έχει ύψος 441 μέτρα.

Η επιτροπή Ύψους του Συμβουλίου για Υψηλά Κτίρια και Αστικού Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την “ετυμηγορία” της στο Σικάγο.

Η μυτερή κορυφή του κτιρίου, ύψους 124 και πλέον μέτρων, κρίθηκε ότι αποτελεί μόνιμο αρχιτεκτονικό του στοιχείο και άρα προσμετράται στο ύψος του, όπως σημείωσε ο Άντονι Γουντ, γενικός διευθυντής της επιτροπής.

Χωρίς την κορυφή του, το κτίριο θα είχε ύψος 417 μέτρων και θα βρισκόταν χαμηλότερα από τον Willis Tower, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός ως Sears Tower.

Και οι δύο ουρανοξύστες είναι μικρότεροι σε ύψος του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Ντουμπάι, το οποίο φτάνει τα 830 μέτρα.

Το One World Trade Center κατασκευάστηκε στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, στο σημείο όπου βρίσκονταν οι εμβληματικοί Δίδυμοι Πύργοι, οι οποίοι καταστράφηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το ύψος -σε πόδια- του πύργου, 1.776, είναι συμβολική αναφορά στο έτος υπογραφής της διακήρυξης ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το προηγούμενο κτίριο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2011, έγινε το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ όταν εγκαινιάστηκε το 1973. Ωστόσο, έναν χρόνο μετά έχασε τον τίτλο από τον Sears Tower του Σικάγο.

NOOZ.