Ελεύθερη πλέον η χρήση smartphone στο αεροπλάνο για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες

Σύντομα έρχεται η ευχάριστη στιγμή για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες, όπου θα μπορούν να χρησιμοποιούν συσκευές όπως smartphones, tablets και e-readers καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης τους.

 

 

Η χθεσινή ανακοίνωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αεροπορικής Ασφαλείας (EASA), αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν οριστεί νέοι κανονισμοί, που θα επιτρέπουν την χρήση τέτοιων συσκευών σε όλα τα στάδια της πτήσης (απογείωση, προσγείωση κ.λ.π.), εφόσον βέβαια οι χρήστες έχουν θέσει τις συσκευές τους σε “flight mode”.

 

Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει να παραμένουν αποθηκευμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως ακριβώς απαιτείται και στις ΗΠΑ.

 

 

Περιέργως, αυτή η νέα πολιτική θα ισχύει αποκλειστικά στις ευρωπαϊκές αερογραμμές, καθώς δεν είναι σαφές αν θα επιτρέπεται στους αερομεταφορείς εκτός Ευρώπης να επιτρέπουν ηλεκτρονικές συσκευές στους ταξιδιώτες.

 

 

Ο EASA, δήλωσε επίσης ότι αναζητά τρόπους για να επιτρέψει την χρήση φωνητικών κλήσεων σε ορισμένες συσκευές, κάτι τέτοιο ωστόσο θα χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να οριστικοποιηθεί.

 

Οι τηλεφωνικές κλήσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται σε όλες τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, ακόμα κι αν υπηρεσίες όπως οι Gogo’s Text & Talk χρησιμοποιούν εγκεκριμένες τεχνολογίες από την FAA .

 

 

 

 

πηγή