Ρεχάγκελ: Βατή αντίπαλος η Ρουμανία

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν ξεχνάει την Ελλάδα και σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στις πιθανότητες της Εθνικής να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Γερμανός προπονητής μίλησε στην Sportday…

Για τους αγώνες μπαράζ με τη Ρουμανία και τη δυναμικότητά της:

«Οι Βαλκάνιοι από τα παλαιά χρόνια είχαν πάντα πολύ τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Θυμηθείτε, ας πούμε, τις παλιές φουρνιές της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αλλά και μεταγενέστερα, δηλαδή στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, εξακολούθησαν να βγάζουν παίκτες που είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Τα τελευταία χρόνια όμως η αλήθεια είναι ότι η Ρουμανία απέχει από το υψηλό ευρωπαϊκό στερέωμα. Δεν έχει δηλαδή τις επιτυχίες του παρελθόντος».

Για τις πιθανότητες της Ελλάδας κόντρα στους Ρουμάνους:

«Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιο βατή αντίπαλος για την Ελλάδα σε σχέση με άλλες πιθανές αντιπάλους που υπήρχαν πριν την κλήρωση, όπως η Γαλλία, η Σουηδία ή και η Ουκρανία που μέχρι και την τελευταία στιγμή παιζόταν αν θα είναι σε ισχυρούς ή αδύναμους. Εμένα βέβαια η διαχρονική μου άποψη είναι ότι πάντα έχεις τις πιθανότητές σου απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα κόντρα στη Ρουμανία έχει πολλές πιθανότητες. Θα έλεγα ότι υπερτερεί σε εμπειρία τα τελευταία χρόνια, άρα έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση. Στο χέρι της είναι να καταφέρει να προκριθεί στο Μουντιάλ».

Για την ευχή που θα ήθελε να στείλει στην Εθνική:

«Τίποτα δεν έχει κριθεί προτού παίξεις και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Εμένα, όπως έχω πει πολλές φορές, η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτήν, επομένως είναι δεδομένο ότι στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Για την προσωπική ευχή που θα ήθελε να στείλει στον Φερνάντο Σάντος:

«Του εύχομαι να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις».

Η ΕΘΝΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των διεθνών για τον πρώτο αγώνα με την Ρουμανία στα πλαίσια των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία. Η τελευταία προπόνηση έγινε στον Άγιο Κοσμά, παρουσία φιλάθλων αλλά και πολλών Ρουμάνων δημοσιογράφων.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, δεν άνοιξε και πάλι τα χαρτιά του, αφού στο δίτερμα διάρκειας 45 λεπτών δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για τον σημερινό αγώνα.